EK atletiek – Isaac Kimeli: “Met meer ervaring volgt medaille wel”

“Ik had veel vertrouwen, wou meedoen voor de medailles en besloot er vol voor te gaan. Ik ben dan ook wat teleurgesteld. Potverdomme!”, riep Kimeli, nadat hij op het EK in Berlijn als vijfde gefinisht was op de 5.000 meter. De Belg van Keniaanse origine wist toen nog niet dat hij gediskwalificeerd was. De 24-jarige Kimeli wou in Berlijn beter doen dan op het EK in Amsterdam van twee jaar geleden. Daar werd hij negende in de 1.500m. “Maar vanbinnen hoopte ik eigenlijk op meer”, aldus de atleet van Olympic Essenbeek Halle. “Mijn trainer vroeg me vanachter te beginnen. Daarna schoof ik goed op, tot de laatste 200m. Ik moet hard blijven werken. Dan komt het wel goed. Ik ben nog jong, met wat meer ervaring komt die medaille wel.”
Soufiane Bouchikhi, die elfde werd, was onvoldoende gerecupereerd na de 10.000m van dinsdag. Daarin werd hij zesde, na een race die hij mee hard had gemaakt. “Dat zat uiteraard nog in de benen”, zei de 28-jarige Bouchikhi. “Ik had een tactische race verwacht, zoals de 10.000m, maar het werd een harde wedstrijd. Op het einde zat ik te ver. Met frisse benen had ik in de top vijf kunnen eindigen.”
Robin Hendrix (23) reisde donderdag alsnog af naar Berlijn, nadat Bashir Abdi na zijn zilveren medaille op de 10.000m besliste toch niet te starten op de 5.000m. “In deze periode van het seizoen heb ik eigenlijk niet op die afstand getraind, ik was nu aan het focussen op de 1.500m. Toch ben ik tevreden. Toen ik alleen liep, heb ik een hoog tempo kunnen aanhouden”, zei Hendrix, die op de 16e plaats eindigde.

Leave a Reply