Economie

Op de financiële markt gebeurt altijd van alles. Wil jij op de hoogte blijven van het laatste economisch nieuws? Weet dan dat wij alles wat te maken heeft met de economie en financiën voor jou overzichtelijk bijhouden op deze pagina. Op deze manier is het heel eenvoudig om nieuws rondom belangrijke aandelen te volgen, maar ook particulier economisch nieuws zoals zaken omtrent het minimum loon of Prinsjesdag en de gevolgen ervan voor jou portemonnee. Goed om te weten is dat het economische nieuws niet alleen gaat over binnenlandse financiële zaken. Via onze website vind je namelijk ook internationaal economisch nieuws wat zeker van belang kan zijn om te kennen. Het enige wat jij hoeft te doen is op één van onze nieuwsberichten te klikken, waarna je direct kunt lezen wat voor nieuws er te melden valt. Wij zullen uiteraard ervoor zorgen dat ons nieuwsoverzicht hier up to date zal blijven.

Financieel en economisch nieuws overal

Om het je allemaal gemakkelijker te maken is onze website niet alleen online goed bereikbaar. Het laatste en meeste interessante economisch nieuws kun je namelijk ook heel eenvoudig terugvinden via jouw mobiele telefoon of tablet. Als je naar onze website klikt krijg je daarbij ook weer overzichtelijk de laatste en meest populaire nieuwsitems te zien. Hiermee kun je waar je jezelf ook maar bevindt uitgebreid inlezen over het laatste nieuws en hoef je geen enkel economisch weetje meer te missen. Het enige wat je nodig hebt? Dat is een internetverbinding en wij houden je uitgebreid van alle economische zaken van binnen- en buitenland op de hoogte.

 • Nederlands Yeet! landt in België
  on April 17, 2021 at 1:52 pm

  Pleinen met laadpunten voor honderden auto’s, dat is volgens het Nederlandse laadpalenbedrijf Yeet! de toekomst voor de elektrische auto. “Ook aan de Ethias Arena in Hasselt komt een laadplein”, aldus CEO Wim Boer.

 • In eerste drie maanden van 2021 al bijna 3.000 Belgische jobs op de helling
  on April 17, 2021 at 7:34 am

  In het eerste kwartaal van dit jaar hebben al 36 bedrijven in ons land bekendgemaakt dat ze willen overgaan tot een collectief ontslag. Daarmee loopt voor 2.824 jobs nu de procedure-Renault. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er 879. Dat blijkt zaterdag uit cijfers van de FOD Werk waarover L’Echo bericht.

 • “Bankverzekeraar KBC licht de hielen in Ierland”
  on April 17, 2021 at 4:00 am

  KBC vertrekt mogelijk uit Ierland. De bank-verzekeraar heeft een principeovereenkomst gesloten met concurrent Bank of Ireland over een overname van de gezonde kredieten, meldt de bankverzekeraar. Voor de kredieten met terugbetalingsproblemen zoekt KBC nog een oplossing.

 • Daar komt oorlog van
  on April 17, 2021 at 4:00 am

  De minder belangrijke, maar daarom niet minder interessante weetjes uit het Limburgs economisch bestel. De aangehaalde feiten hoeven niet noodzakelijk op waarheid te berusten.

 • Europees geld moet meer Limburgers aan het werk krijgen
  on April 17, 2021 at 4:00 am

  De Limburgse deputatie gaat Europese middelen inzetten om meer Limburgers, en dan vooral mensen uit kansengroepen, duurzaam aan het werk te krijgen. Bij de Limburgse bedrijven blijkt de bereidheid alvast groot om deze mensen aan te werven.

 • 3,2 procent meer auto’s verkocht in de EU in het eerste kwartaal
  on April 17, 2021 at 1:25 am
 • Albert Heijn geeft 7.500 leidinggevenden in Nederland nieuwe functie
  on April 16, 2021 at 6:38 pm

  Bij Albert Heijn in Nederland krijgen 7.500 leidinggevenden een nieuwe functie als gevolg van een grote herschikking van de organisatie. De functies teamleider en assistent-supermarktmanager verdwijnen, bevestigt de supermarktketen na berichtgeving van het Nederlandse RTL Nieuws. Een woordvoerster van Albert Heijn België laat weten aan Belga dat de ingreep enkel van toepassing is voor Nederland. Albert Heijn benadrukt dat niemand er in salaris op achteruitgaat, maar de Nederlandse vakbond FNV is kritisch.

 • Staking bij Punch Powertrain in Sint-Truiden opgeheven na akkoord
  on April 16, 2021 at 4:34 pm

  De staking bij Punch Powertrain in Sint-Truiden, producent van automatische versnellingsbakken, is opgeheven nadat vakbonden en directie er tot een akkoord zijn gekomen. De productie in het Truiense bedrijf wordt komende maandag weer opgestart.

 • Werknemers Punch Powertrain heffen staking op: verhoogde ontslagpremies goedgekeurd
  on April 16, 2021 at 4:32 pm

  De werknemers van Punch Powertrain hebben met grote meerderheid het akkoord goedgekeurd dat de vakbonden en directie hebben bereikt over verhoogde ontslagpremies.

 • Organisator Boekenbeurs krijgt extra tijd van rechter
  on April 16, 2021 at 1:42 pm

  Boekenbeurs-organisator Boek.be heeft van de Antwerpse ondernemingsrechtbank extra tijd gekregen en is nog tot 21 juni beschermd tegen zijn schuldeisers. Dat laat de bevoegde gerechtsmandataris Nathalie Vermeersch vrijdag weten. Kandidaat-overnemers kunnen nog een bod doen en volgens Vermeersch zijn er opnieuw gegadigden.