Economie

Op de financiële markt gebeurt altijd van alles. Wil jij op de hoogte blijven van het laatste economisch nieuws? Weet dan dat wij alles wat te maken heeft met de economie en financiën voor jou overzichtelijk bijhouden op deze pagina. Op deze manier is het heel eenvoudig om nieuws rondom belangrijke aandelen te volgen, maar ook particulier economisch nieuws zoals zaken omtrent het minimum loon of Prinsjesdag en de gevolgen ervan voor jou portemonnee. Goed om te weten is dat het economische nieuws niet alleen gaat over binnenlandse financiële zaken. Via onze website vind je namelijk ook internationaal economisch nieuws wat zeker van belang kan zijn om te kennen. Het enige wat jij hoeft te doen is op één van onze nieuwsberichten te klikken, waarna je direct kunt lezen wat voor nieuws er te melden valt. Wij zullen uiteraard ervoor zorgen dat ons nieuwsoverzicht hier up to date zal blijven.

Financieel en economisch nieuws overal

Om het je allemaal gemakkelijker te maken is onze website niet alleen online goed bereikbaar. Het laatste en meeste interessante economisch nieuws kun je namelijk ook heel eenvoudig terugvinden via jouw mobiele telefoon of tablet. Als je naar onze website klikt krijg je daarbij ook weer overzichtelijk de laatste en meest populaire nieuwsitems te zien. Hiermee kun je waar je jezelf ook maar bevindt uitgebreid inlezen over het laatste nieuws en hoef je geen enkel economisch weetje meer te missen. Het enige wat je nodig hebt? Dat is een internetverbinding en wij houden je uitgebreid van alle economische zaken van binnen- en buitenland op de hoogte.

 • Economie in eurozone en Europese Unie trekt aan
  on May 17, 2022 at 10:56 am

  In het eerste kwartaal van 2022 is het bbp in de eurozone toegenomen met 0,3 procent ten opzichte van het laatste kwartaal van 2021. In de Europese Unie is het bbp gestegen met 0,4 procent. Dat meldt Eurostat, het statistiekbureau van de Europese Unie dinsdag in Luxemburg. Ook het aantal werkenden is licht gegroeid.

 • Engie spint goed garen bij stijgende energieprijzen en ziet winst met 74 procent stijgen
  on May 17, 2022 at 8:45 am

  Het Franse energiebedrijf Engie spint goed garen bij de stijgende energieprijzen, blijkt dinsdag uit de kwartaalresultaten. In het eerste kwartaal van 2022 zag Engie zijn omzet met 85 procent stijgen tot 25,6 miljard euro. De bedrijfswinst (ebit) steeg met 74 procent tot 3,53 miljard euro.

 • Diesel en stookolie worden iets goedkoper
  on May 17, 2022 at 8:00 am

  Diesel tanken wordt woensdag weer iets goedkoper. De maximumprijs voor een liter daalt dan met 1,5 eurocent, tot 2,018 euro. Dat meldt de FOD Economie dinsdag. Ook stookolie wordt weer wat goedkoper.

 • Diesel en stookolie worden iets goedkoper
  on May 17, 2022 at 7:55 am

  Diesel tanken wordt woensdag weer iets goedkoper. De maximumprijs voor een liter daalt dan met 1,5 eurocent, tot 2,018 euro. Dat meldt de FOD Economie dinsdag. Diesel is daarmee weer (net iets) goedkoper dan benzine, en dat was geleden van 31 december.

 • Topman van Britse centrale bank waarschuwt voor “apocalyptische” prijzen voor levensmiddelen
  on May 17, 2022 at 7:23 am

  Andrew Bailey, de topman van de Britse centrale bank, waarschuwt voor “apocalyptische” prijsstijgingen voor levensmiddelen, als gevolg van de oorlog in Oekraïne, een belangrijk landbouwland.

 • Elon Musk dreigt Twitter-deal op te blazen als bedrijf geen “garanties” biedt over valse accounts
  on May 17, 2022 at 6:55 am

  Elon Musk heeft dinsdag nog eens gezegd dat de deal om Twitter over te nemen enkel kan plaatsvinden als het bedrijf garanties geeft over het aantal valse accounts. Als hij geen garantie krijgt dat minder dan 5 procent van de accounts op het platform vals is, gaat de deal niet door, klinkt het op Twitter.

 • Donkere wolken boven Belgische economie: “Dit is de zoveelste wake-upcall”
  on May 17, 2022 at 1:00 am

  De oorlog in Oekraïne zet dit én volgend jaar een flinke domper op de economische groei in de eurozone, zo voorspelt de Europese Commissie. Ons land, dat twee weken geleden al een dramatisch slecht rapport kreeg van het IMF, scoort ook nu weer ondermaats. “Dit is de zoveelste wake-upcall”, zegt Bart Van Craeynest, hoofdeconoom van VOKA.

 • Ja, dit zijn nieuwe sneakers en ze kosten 1.450 euro: de strategie achter een opvallend modestatement
  on May 17, 2022 at 1:00 am

  1.450 euro. Voor een paar afgetrapte sneakers van Balenciaga. “Hoe durven ze!”, was het sentiment bij critici, maar evengoed bij fans van het modehuis. Het is alsof Demna Gvasalia, modeontwerper en het creatieve brein achter de sneakers, armoede tot een fetisj herleidt. Alweer. Kenners rolden vooral met hun ogen: “Het is een snedige commentaar op ‘de industrie’.” Balenciaga zelf is de lachende derde.

 • Donkere wolken boven Belgische economie: “Dit is de zoveelste wake-upcall”
  on May 17, 2022 at 1:00 am

  De oorlog in Oekraïne zet dit én volgend jaar een flinke domper op de economische groei in de eurozone, zo voorspelt de Europese Commissie. Ons land, dat twee weken geleden al een dramatisch slecht rapport kreeg van het IMF, scoort ook nu weer ondermaats. “Dit is de zoveelste wake-upcall”, zegt Bart Van Craeynest, hoofdeconoom van VOKA.

 • Het kost ze miljarden, maar langer blijven is geen optie: de exodus van multinationals uit Rusland gaat door
  on May 16, 2022 at 4:00 pm

  Op een en dezelfde dag blazen twee multinationals – de Franse autobouwer Renault en de Amerikaanse fastfoodreus McDonald’s – de aftocht uit Rusland wegens de oorlog in Oekraïne. En ze zijn niet de eerste. Ondanks de miljardenverliezen die daarmee gepaard gaan, keren almaar meer bedrijven Rusland de rug toe. Hoeveel personeel wordt getroffen? En hoeveel kost het hen?