Gezondheid

Binnen ons gezondheid nieuws overzicht kun je rekenen op allerlei nieuwtjes en weetjes. Waarom raak je sneller vermoeid op bepaalde momenten, hoe zit het met nieuwe vaccinaties voor volwassenen of kinderen en hoe zit het met ziektes die nog niet te behandelen zijn en waar nog onderzoeken voor lopen? Dit is slechts een kleiner greep van zaken die je in ons gezondheid nieuws overzicht voorbij zal zien komen. Op deze pagina zullen wij uiteraard zorgen voor een up to date aanbod aan nieuwtjes, feiten en weetjes waar je kennis van moet hebben. Hierdoor hoef je alleen maar te klikken op het nieuwsitem waar je meer over wilt weten, waarna je zelf meteen kunt beginnen met lezen. Vanzelfsprekend is dit niet het enige, want ook andere nieuwsberichten die je bij ons terug kunt vinden zullen zeker de moeite waard zijn om te lezen, wanneer je maar wilt.

Lees gezondheid nieuws wereldwijd

Alle nieuwsberichten rondom gezondheid die je bij ons terug kunt vinden zijn uiteraard met de grootste zorg geschreven. Goed om te weten is ook dat je niet perse je computer zal moeten gebruiken om ons gezondheid nieuws overzicht te kunnen openen. Waar ter wereld je jezelf ook bevindt maakt niet uit, want zolang je internet hebt op een mobiele telefoon of tablet kun je eveneens toegang tot onze nieuwsitems krijgen. Zo houden we je wereldwijd op de hoogte van alles wat met de gezondheid te maken heeft en hoef je geen nieuwtjes te missen!

 • Is intermittent fasting goed voor je?
  on June 29, 2022 at 10:00 pm

  Veel mensen doen aan intermittent fasting om op gewicht te blijven of om af te vallen, maar vasten is niet alleen maar goed voor je gewicht. Neurowetenschapper Jip Gudden legt uit dat zo'n voedingspatroon ook hersenziekten zoals Alzheimer, MS en Parkinson zou kunnen tegengaan.

 • Wachten op de eerste menstruatie
  on June 29, 2022 at 10:00 pm

  Bij de meeste meisjes komt de eerste menstruatie tussen hun elfde en zestiende. Het tijdstip waarop bij meisjes de eerste menstruatie optreedt, wordt de menarche genoemd.

 • Tips voor een veilige en gezonde BBQ
  on June 29, 2022 at 10:00 pm

  Van zodra de zon schijnt worden barbecuesets bovengehaald. Mannen knopen ludieke schorten voor en wapenen zich met reuzenvorken en gevaarlijk grote messen, maar vooraleer aan de slag te gaan is het nuttig de volgende tips even door te nemen.

 • Wat zijn de vroege symptomen van diabetes?
  on June 29, 2022 at 10:00 pm

  De meeste vroege symptomen van diabetes zijn het gevolg van een bloedglucosegehalte dat hoger is dan normaal. De waarschuwingssignalen kunnen zo mild zijn dat je ze niet opmerkt, vooral zo bij diabetes type 2. Bij type 1 treden de symptomen meestal snel op en zijn ze ook veel ernstiger.

 • Rugpijn: wat kan je doen tegen scoliose?
  on June 29, 2022 at 10:00 pm

  Scoliose is een ernstige driedimensionale verkromming en verdraaiing van de ruggengraat. De wervelzuil maakt bij scoliosepatiënten een kromming naar opzij in de vorm van de letter S of C. De pijn kan op verschillende plaatsen optreden: de nek, schouders, rug en onderrug. Wat kan je doen?

 • Hoe krijg je een aangebrande pan schoon?
  on June 27, 2022 at 10:00 pm

  Het overkomt zelfs de beste kok wel eens. Je zet de pan op het vuur, je let even niet op en plots is je gerecht aangebrand. Hoe krijg je die makkelijk weer proper?

 • Reumatoïde artritis: een ontstekingsreuma
  on June 27, 2022 at 10:00 pm

  Reumatoïde artritis is een chronische progessieve gewrichtsaandoening. De ziekte gaat uit van het gewrichtsvlies dat gaat woekeren. Het tast zowel het kraakbeen als het omliggend bot aan. Vroeger werd de ziekte ook "chronische, progressieve, polyarthritis" genoemd.

 • Lekker en simpel: zo kan je zelf wraps maken
  on June 27, 2022 at 10:00 pm

  Zelf wraps maken, is eigenlijk helemaal niet moeilijk. In dit korte filmpje van onze Nederlandse zus Gezondheidsnet krijg je het recept te zien, stap voor stap.

 • Omgaan met narcisme: enkele tips
  on June 27, 2022 at 10:00 pm

  Een narcist kan je nauwelijks veranderen. Je kan dus beter zelf leren anders te reageren, en daarbij ook duidelijk aangeven wat je verwacht van die persoon. We noemen in dit artikel een aantal veelvoorkomende gedragspatronen en geven ook enkele manieren om er mee om te gaan.

 • ASS: epilepsiemedicijn kan belangrijkste symptomen autisme verlichten
  on June 27, 2022 at 10:00 pm

  Tot op heden bestaat er geen medicijn specifiek voor autisme, maar een studie van Franse onderzoekers toont aan dat bromide-ionen, die gebruikt worden om epilepsie te behandelen, ook symptomen van autismespectrumstoornissen (ASS) kunnen aanpakken.