Gezondheid

Binnen ons gezondheid nieuws overzicht kun je rekenen op allerlei nieuwtjes en weetjes. Waarom raak je sneller vermoeid op bepaalde momenten, hoe zit het met nieuwe vaccinaties voor volwassenen of kinderen en hoe zit het met ziektes die nog niet te behandelen zijn en waar nog onderzoeken voor lopen? Dit is slechts een kleiner greep van zaken die je in ons gezondheid nieuws overzicht voorbij zal zien komen. Op deze pagina zullen wij uiteraard zorgen voor een up to date aanbod aan nieuwtjes, feiten en weetjes waar je kennis van moet hebben. Hierdoor hoef je alleen maar te klikken op het nieuwsitem waar je meer over wilt weten, waarna je zelf meteen kunt beginnen met lezen. Vanzelfsprekend is dit niet het enige, want ook andere nieuwsberichten die je bij ons terug kunt vinden zullen zeker de moeite waard zijn om te lezen, wanneer je maar wilt.

Lees gezondheid nieuws wereldwijd

Alle nieuwsberichten rondom gezondheid die je bij ons terug kunt vinden zijn uiteraard met de grootste zorg geschreven. Goed om te weten is ook dat je niet perse je computer zal moeten gebruiken om ons gezondheid nieuws overzicht te kunnen openen. Waar ter wereld je jezelf ook bevindt maakt niet uit, want zolang je internet hebt op een mobiele telefoon of tablet kun je eveneens toegang tot onze nieuwsitems krijgen. Zo houden we je wereldwijd op de hoogte van alles wat met de gezondheid te maken heeft en hoef je geen nieuwtjes te missen!

 • Dodelijke schimmelinfectie Candida auris verspreidt zich alarmerend snel
  on March 23, 2023 at 11:00 pm

  Candida auris is een schimmelinfectie die een ernstige bedreiging vormt voor de wereldgezondheid. Dat meldt de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC). In Amerika neemt het aantal besmettingen snel toe en ook in Europa duikt de schimmel meer en meer op.

 • Volvulus of darmtorsie: wat zijn de symptomen?
  on March 23, 2023 at 11:00 pm

  Volvulus of darmtorsie is een vrij veel voorkomende aandoening waarbij een gedeelte van de darm om zichzelf gedraaid is. Het is een belangrijke oorzaak van een darmobstructie (ileus) waardoor het voedsel niet meer door de darm kan passeren. In dat geval is medisch ingrijpen noodzakelijk.

 • Wat is nesteldrang tijdens de zwangerschap?
  on March 23, 2023 at 11:00 pm

  Je bent over een paar dagen/weken uitgerekend, en je voelt de onbedwingbare behoefte om op te ruimen, te poetsen en misschien zelfs de woonkamer te reorganiseren? Dat is normaal. Of tenminste, het is perfect verklaarbaar. Aan het einde van de zwangerschap duikt de nesteldrang op.

 • 7 tips om snel in slaap te vallen
  on March 23, 2023 at 11:00 pm

  Een goede nachtrust is heel belangrijk. Het helpt je om je goed te voelen en zorgt ervoor dat je lichaam en hersenen goed functioneren. Sommige mensen hebben echter moeite om in slaap te geraken, of om de hele nacht in slaap te blijven. Deze 7 tips kunnen daarbij helpen.

 • Bloed in de stoelgang: mogelijke oorzaken
  on March 23, 2023 at 11:00 pm

  Bloed in je ontlasting kan schrikwekkend zijn, maar het komt heel vaak voor. Maar liefst één op de vijf personen krijgt jaarlijks te maken met bloed in zijn of haar stoelgang. Het hoeft niet altijd ernstig te zijn, maar je kan wel het best je arts inlichten.

 • Soorten bloedkanker en kankers van het lymfestelsel
  on March 22, 2023 at 11:00 pm

  Kankers van de bloedcellen (leukemie en ziekte van Kahler) en van het lymfestelsel (Ziekte van Hodgkin en non-Hodgkin lymfomen) ontstaan niet ter hoogte van een orgaan: de kanker ontstaat in een systeem van waaruit de kankercellen zich onmiddellijk in het hele lichaam kunnen verspreiden.

 • Opgelet, allergielijders: het berkenpollenseizoen komt eraan
  on March 22, 2023 at 11:00 pm

  Het opmerkelijk lange elzen- en hazelaarstuifmeelseizoen loopt ten einde, maar dat van de berk start waarschijnlijk in de komende dagen al. Bij ons staan de katjes nog niet in bloei, maar volgens het KMI kunnen de uit Frankrijk overwaaiende pollenwolken het risico op symptomen verhogen.

 • Is de zomertijd gezond of ongezond?
  on March 22, 2023 at 11:00 pm

  Dit weekend is het weer zover, dan schakelen we over op de zomertijd. We rommelen dus opnieuw met ons bioritme. Wat doet dat met onze gezondheid?

 • Verhoogde tegemoetkoming (VT): voor wie en hoe aanvragen?
  on March 22, 2023 at 11:00 pm

  Mensen in een moeilijkere financiële situatie kunnen recht hebben op de verhoogde tegemoetkoming. Dat betekent dat ze minder betalen voor gezondheidszorg, maar ook dat ze genieten van een voordeliger tarief voor bijvoorbeeld openbaar vervoer en energieverbruik.

 • Kan je te veel vitamines slikken?
  on March 21, 2023 at 11:00 pm

  Onlangs stierf een man die dagelijks een hooggedoseerd vitamine-D-supplement slikte gedurende twee maanden, terwijl het eigenlijk bedoeld was voor maandelijkse inname. Hoewel dit uitzonderlijk is, toont het wel aan dat een overdosis aan vitamines niet zonder gevaar is. Met welke vitamines moet je opletten en hoe merk je dat je te veel neemt?