Gezondheid

Binnen ons gezondheid nieuws overzicht kun je rekenen op allerlei nieuwtjes en weetjes. Waarom raak je sneller vermoeid op bepaalde momenten, hoe zit het met nieuwe vaccinaties voor volwassenen of kinderen en hoe zit het met ziektes die nog niet te behandelen zijn en waar nog onderzoeken voor lopen? Dit is slechts een kleiner greep van zaken die je in ons gezondheid nieuws overzicht voorbij zal zien komen. Op deze pagina zullen wij uiteraard zorgen voor een up to date aanbod aan nieuwtjes, feiten en weetjes waar je kennis van moet hebben. Hierdoor hoef je alleen maar te klikken op het nieuwsitem waar je meer over wilt weten, waarna je zelf meteen kunt beginnen met lezen. Vanzelfsprekend is dit niet het enige, want ook andere nieuwsberichten die je bij ons terug kunt vinden zullen zeker de moeite waard zijn om te lezen, wanneer je maar wilt.

Lees gezondheid nieuws wereldwijd

Alle nieuwsberichten rondom gezondheid die je bij ons terug kunt vinden zijn uiteraard met de grootste zorg geschreven. Goed om te weten is ook dat je niet perse je computer zal moeten gebruiken om ons gezondheid nieuws overzicht te kunnen openen. Waar ter wereld je jezelf ook bevindt maakt niet uit, want zolang je internet hebt op een mobiele telefoon of tablet kun je eveneens toegang tot onze nieuwsitems krijgen. Zo houden we je wereldwijd op de hoogte van alles wat met de gezondheid te maken heeft en hoef je geen nieuwtjes te missen!

 • Test je risico op borstkanker
  on August 1, 2021 at 10:00 pm

  Loop je risico op borstkanker? Doe deze eenvoudige test en onderzoek zelf je borstkankerrisico.

 • Chlamydia: symptomen, preventie en behandeling
  on August 1, 2021 at 10:00 pm

  Chlamydia is een seksueel overdraagbare aandoening (soa) die de urinewegen en geslachtsdelen infecteert. Ze wordt veroorzaakt door de bacterie Chlamydia trachomatis. Onder jongvolwassenen is het de meest voorkomende soa.

 • Hoe richt ik mijn (thuis)kantoor ergonomisch in?
  on August 1, 2021 at 10:00 pm

  De uren die je besteedt achter je computer – thuis of op kantoor – kunnen flink aandikken. Het is daarom belangrijk dat jij of je werkgever investeren in ergonomisch materiaal, zodat je fysieke en mentale gezondheid gewaarborgd blijven.

 • Europeanen gebruiken nog steeds te veel antibiotica
  on August 1, 2021 at 10:00 pm

  Tussen 1997 en 2017 is het antibioticagebruik buiten de ziekenhuizen in Europa niet gedaald. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteiten van Antwerpen en Hasselt. In België ligt het gebruik bovendien boven het Europese gemiddelde, al is de trend in ons land wel dalend.

 • Gezonde ijslolly's voor klein en groot
  on August 1, 2021 at 10:00 pm

  Gezonde ijslolly's maken samen met je (klein)kinderen, hoe leuk is dat! Deze lekker verfrissende frisco's zijn super gemakkelijk om te maken en vragen maar 5 minuten werk. Het lastigste is wachten tot ze zijn opgesteven in de diepvries...

 • Komt een blaasontsteking vaker voor in de zomer?
  on July 29, 2021 at 10:00 pm

  Ongeveer 40 % van de vrouwen heeft wel eens (of zelfs frequent) last van een blaasontsteking en er wordt al eens gesuggereerd dat dit probleem meer voorkomt in de zomer. Is die theorie een hoax of is het inderdaad de realiteit?

 • 3 manieren om te zien of je kind luizen heeft
  on July 29, 2021 at 10:00 pm

  Indien je vermoedt dat je kind luizen heeft of wanneer er luizen zijn gesignaleerd op school, dan moet je weten hoe je ze moet opsporen. Luizen zijn parasieten. Hun eitjes (neten) zitten vaak dicht bij de hoofdhuid en zijn niet altijd te zien.

 • Welke soorten verdoving zijn er?
  on July 29, 2021 at 10:00 pm

  Ga je binnenkort onder het mes, dan zal je wellicht eerst onder verdoving of anesthesie worden gebracht. Welke vorm van anesthesie je precies toegediend krijgt, hangt af van je gezondheidstoestand, de ingreep die je laat uitvoeren en je persoonlijke voorkeur.

 • Hoe kan je ongemerkt een hartaanval hebben?
  on July 29, 2021 at 10:00 pm

  Een hartaanval wordt vaak omschreven als een acute drukkende pijn op de borst. Toch kan het ook anders. Sterker nog, je kunt een hartaanval krijgen zonder dat je het doorhebt. In dit college van Universiteit van Nederland laat epidemioloog Hester den Ruijter (UMC Utrecht) zien hoe.

 • Beïnvloedt onze bloeddruk onbewust onze koffieconsumptie?
  on July 29, 2021 at 10:00 pm

  Te veel koffie drinken kan leiden tot onder andere nervositeit, beven of hartkloppingen. Onderzoek toont nu aan dat we een soort ingebouwd beschermingsmechanisme hebben dat een te hoge inname van cafeïne voorkomt als onze bloeddruk te hoog is.