Gezondheid

Binnen ons gezondheid nieuws overzicht kun je rekenen op allerlei nieuwtjes en weetjes. Waarom raak je sneller vermoeid op bepaalde momenten, hoe zit het met nieuwe vaccinaties voor volwassenen of kinderen en hoe zit het met ziektes die nog niet te behandelen zijn en waar nog onderzoeken voor lopen? Dit is slechts een kleiner greep van zaken die je in ons gezondheid nieuws overzicht voorbij zal zien komen. Op deze pagina zullen wij uiteraard zorgen voor een up to date aanbod aan nieuwtjes, feiten en weetjes waar je kennis van moet hebben. Hierdoor hoef je alleen maar te klikken op het nieuwsitem waar je meer over wilt weten, waarna je zelf meteen kunt beginnen met lezen. Vanzelfsprekend is dit niet het enige, want ook andere nieuwsberichten die je bij ons terug kunt vinden zullen zeker de moeite waard zijn om te lezen, wanneer je maar wilt.

Lees gezondheid nieuws wereldwijd

Alle nieuwsberichten rondom gezondheid die je bij ons terug kunt vinden zijn uiteraard met de grootste zorg geschreven. Goed om te weten is ook dat je niet perse je computer zal moeten gebruiken om ons gezondheid nieuws overzicht te kunnen openen. Waar ter wereld je jezelf ook bevindt maakt niet uit, want zolang je internet hebt op een mobiele telefoon of tablet kun je eveneens toegang tot onze nieuwsitems krijgen. Zo houden we je wereldwijd op de hoogte van alles wat met de gezondheid te maken heeft en hoef je geen nieuwtjes te missen!

 • Zijn we ‘gewoon’ verkouden of is de griep al in het land?
  on October 14, 2021 at 10:00 pm

  Een hoest, een loopneus, hoofdpijn… Steeds meer mensen kloppen dezer dagen bij de huisarts aan met griepklachten, maar gaat het weldegelijk om de griep?

 • Hoe gaat stamceldonatie in zijn werk?
  on October 14, 2021 at 10:00 pm

  Bij stamceltherapie zoekt men naar nieuwe stamcellen die defecte of afwezige cellen in het lichaam van de patiënt kunnen vervangen. Stamceltherapie is eigenlijk een laatste redmiddel dat men inzet als andere behandelingen niet aanslaan. Geschikte donorcellen zijn echter niet makkelijk te vinden.

 • Paardentherapie: spiegelen van emoties
  on October 14, 2021 at 10:00 pm

  Paardentherapie of equitherapie staat vooral bekend om haar resultaten bij mensen met een fysieke en mentale beperking. Ook als je sociale of psychische klachten ondervindt, kan je baat hebben bij paarden op een therapeutisch niveau.

 • Wat zijn oogkorstjes?
  on October 14, 2021 at 10:00 pm

  Hoe komt het dat er enkel ’s morgens korstjes in onze ooghoeken zitten? En hoe ontstaat zulk slaapzand eigenlijk? De zandman heeft er in elk geval niets mee te maken.

 • Hoe raak je af van angstdromen?
  on October 13, 2021 at 10:00 pm

  Nare dromen reflecteren de stressvolle gedachten die we hebben gedurende de dag. Met een goede slaaphygiëne en enkele doelgerichte technieken kan je ervoor zorgen dat zulke kwade dromen je niet wakker houden.

 • Heb jij quarantainemyopie? Gratis oogmeting tijdens Week van het Zien
  on October 13, 2021 at 10:00 pm

  Tijdens de Week van het Zien kan iedereen vrijblijvend zijn ogen laten screenen bij een van de 200 deelnemende punten. En dat is nodig, want door de coronacrisis hebben onze ogen – en vooral die van kinderen en jongeren - het extra zwaar te verduren gehad.

 • Urine-incontinentie bij mannen: welke behandelingen zijn er?
  on October 13, 2021 at 10:00 pm

  Incontinentie of urineverlies wordt vaak gezien als een vrouwenzaak. Onterecht, zo blijkt, want 10% van de mannelijke veertigplussers krijgt er eveneens mee te maken. Bij de meerderheid van hen is het probleem te verhelpen.

 • Meer pijn als het koud en nat is: heeft het weer invloed op reuma?
  on October 11, 2021 at 10:00 pm

  Veel reumapatiënten klagen dat ze meer pijn hebben en dat hun gewrichten stijver zijn bij koud en vochtig weer. Ze zouden zelfs slecht weer kunnen voorspellen. Warm weer zou daarentegen de pijn- en stijfheidsklachten verminderen. Maar heeft het weer effectief invloed op de pijnklachten bij reuma?

 • Vlaamse regering trekt extra middelen uit voor verslaafden
  on October 11, 2021 at 10:00 pm

  De Vlaamse regering steekt ruim een miljoen euro in de verdere uitbouw van ambulante verslavingszorgcentra, zo kondigt Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) zondag aan, naar aanleiding van de dag van de geestelijke gezondheid.

 • De effecten van opgroeien met een narcistische ouder
  on October 11, 2021 at 10:00 pm

  Ieder kind heeft een ouder nodig om te leren vertrouwen op zichzelf en een eigen identiteit te vormen. Maar als je opgroeit bij een narcistische ouder, is dat niet mogelijk doordat hij of zij enkel op zichzelf is gericht, voortdurend applaus nodig heeft en zich niet kan inleven in anderen.