Gezondheid

Binnen ons gezondheid nieuws overzicht kun je rekenen op allerlei nieuwtjes en weetjes. Waarom raak je sneller vermoeid op bepaalde momenten, hoe zit het met nieuwe vaccinaties voor volwassenen of kinderen en hoe zit het met ziektes die nog niet te behandelen zijn en waar nog onderzoeken voor lopen? Dit is slechts een kleiner greep van zaken die je in ons gezondheid nieuws overzicht voorbij zal zien komen. Op deze pagina zullen wij uiteraard zorgen voor een up to date aanbod aan nieuwtjes, feiten en weetjes waar je kennis van moet hebben. Hierdoor hoef je alleen maar te klikken op het nieuwsitem waar je meer over wilt weten, waarna je zelf meteen kunt beginnen met lezen. Vanzelfsprekend is dit niet het enige, want ook andere nieuwsberichten die je bij ons terug kunt vinden zullen zeker de moeite waard zijn om te lezen, wanneer je maar wilt.

Lees gezondheid nieuws wereldwijd

Alle nieuwsberichten rondom gezondheid die je bij ons terug kunt vinden zijn uiteraard met de grootste zorg geschreven. Goed om te weten is ook dat je niet perse je computer zal moeten gebruiken om ons gezondheid nieuws overzicht te kunnen openen. Waar ter wereld je jezelf ook bevindt maakt niet uit, want zolang je internet hebt op een mobiele telefoon of tablet kun je eveneens toegang tot onze nieuwsitems krijgen. Zo houden we je wereldwijd op de hoogte van alles wat met de gezondheid te maken heeft en hoef je geen nieuwtjes te missen!

 • Hoe motiveer je je kind om op te ruimen?
  on January 24, 2021 at 11:00 pm

  Kinderen die graag speelgoed opruimen, het is een zeldzame soort. Met deze handige tips lukt het beter om je kind te motiveren.

 • Waarom werken antibiotica niet meer?
  on January 24, 2021 at 11:00 pm

  Steeds meer en meer bacteriën wapenen zich tegen dit geneesmiddel waardoor ze resistent worden tegen hun werking. Infectioloog Janneke Cox (UHasselt) legt in een online college van Universiteit van Nederland uit hoe dat werkt en waarom dat een probleem is voor ons allemaal.

 • Varkenswangen met witloof en broccolistoemp
  on January 24, 2021 at 11:00 pm

  Stoofvlees of varkenswangetjes, dat is een klassieker onder de stoofpotten van eigen bodem. Er zijn allerlei varianten op dit gerecht, maar ze hebben als grootste gemene deler dat ze allemaal met Belgisch bier worden bereid. Om vingers en duimen van af te likken ...

 • Zo wordt een vaccin ontwikkeld en getest
  on January 24, 2021 at 11:00 pm

  Wat zijn de stappen die de vaccinmakers en het EMA nemen om de veiligheid en werkzaamheid van de COVID-19 vaccins te garanderen? En zijn er bij het goedkeuren van de corona-vaccins stappen overgeslagen, omdat de nood aan een werkzaam vaccin zo hoog is?

 • Premenstrueel syndroom (PMS): meer dan ongemak bij ongesteldheid
  on January 24, 2021 at 11:00 pm

  De menstruatiecyclus kan de fysieke en mentale gezondheid van vrouwen met PMS zodanig ondermijnen dat hun levenskwaliteit eronder lijdt. Een nieuwe studie bestudeert specifiek hoe de menstruatiecyclus schommelingen in stress en emoties kan veroorzaken.

 • Wat is de invloed van je levensstijl op je brein?
  on January 24, 2021 at 11:00 pm

  Je levensstijl heeft een grote invloed op de fitheid van je brein, op je concentratievermogen, je geheugen, zelfs op je IQ. Je voeding, gewoontes, werk en hobby’s bepalen op termijn zelfs mee je risico op dementie. Wat werkt en wat niet? Ilka De Bosschop zocht het uit in het boek 'Het fitte brein'.

 • 30 tips om beter te slapen als je ouder wordt
  on January 21, 2021 at 11:00 pm

  Voor iedereen die moeite heeft met slapen en dat graag wil verbeteren, zijn er online vele tips en adviezen te vinden. Maar ook in de meeste boeken en zelfhulpcursussen wordt relatief weinig ingezoomd op een groep die verhoudingsgewijs vaak last heeft van slaapproblemen: senioren.

 • Covid-patiënten worden thuis opgevolgd via zorg-app Telecovid
  on January 21, 2021 at 11:00 pm

  Na de eerste golf lanceerde Universitair Ziekenhuis Antwerpen Telecovid, een telemonitoringsysteem voor COVID-19-patiënten met milde klachten, zodat ze thuis kunnen uitzieken en revalideren en medisch nauwkeurig worden opgevolgd.

 • Zes vormen van prediabetes benoemd
  on January 21, 2021 at 11:00 pm

  Duitse onderzoekers zijn er in geslaagd om mensen met prediabetes op te delen in zes categorieën. Dat betekent een belangrijke stap in de ontwikkeling van behandelingen op maat van bepaalde risicogroepen, om er voor te zorgen dat prediabetes bij minder mensen overgaat in diabetes.

 • Hoe warm je een pizza of een ovenschotel weer op zonder dat hij uitdroogt?
  on January 20, 2021 at 11:00 pm

  Een restje pizza of ovenschotel weer opwarmen, dat kan perfect in de oven of microgolfoven. Maar hoe vermijd je dat die heerlijke overschotjes 'uitdrogingsverschijnselen' vertonen na hun tweede verblijf in die hittebron?