Gezondheid

Binnen ons gezondheid nieuws overzicht kun je rekenen op allerlei nieuwtjes en weetjes. Waarom raak je sneller vermoeid op bepaalde momenten, hoe zit het met nieuwe vaccinaties voor volwassenen of kinderen en hoe zit het met ziektes die nog niet te behandelen zijn en waar nog onderzoeken voor lopen? Dit is slechts een kleiner greep van zaken die je in ons gezondheid nieuws overzicht voorbij zal zien komen. Op deze pagina zullen wij uiteraard zorgen voor een up to date aanbod aan nieuwtjes, feiten en weetjes waar je kennis van moet hebben. Hierdoor hoef je alleen maar te klikken op het nieuwsitem waar je meer over wilt weten, waarna je zelf meteen kunt beginnen met lezen. Vanzelfsprekend is dit niet het enige, want ook andere nieuwsberichten die je bij ons terug kunt vinden zullen zeker de moeite waard zijn om te lezen, wanneer je maar wilt.

Lees gezondheid nieuws wereldwijd

Alle nieuwsberichten rondom gezondheid die je bij ons terug kunt vinden zijn uiteraard met de grootste zorg geschreven. Goed om te weten is ook dat je niet perse je computer zal moeten gebruiken om ons gezondheid nieuws overzicht te kunnen openen. Waar ter wereld je jezelf ook bevindt maakt niet uit, want zolang je internet hebt op een mobiele telefoon of tablet kun je eveneens toegang tot onze nieuwsitems krijgen. Zo houden we je wereldwijd op de hoogte van alles wat met de gezondheid te maken heeft en hoef je geen nieuwtjes te missen!

 • Hoe kan je voorkomen dat je kinderen hoofdluizen krijgen?
  on April 15, 2021 at 10:00 pm

  Hoofdluizen zijn al lang niet meer enkel een probleem in het begin van het schooljaar. Op school krijg je het hele jaar door meldingen van klasgenootjes met hoofdluizen.

 • Chronische pijn vaker dan gedacht veroorzaakt door overgevoelig centraal zenuwstelsel
  on April 15, 2021 at 10:00 pm

  Volgens nieuw onderzoek ligt centrale sensitisatie, een soort overgevoeligheid van het centrale zenuwstelsel, vaker dan gedacht aan de basis van chronische pijn. Dat zou betekenen dat veel patiënten best geholpen kunnen worden met precisiegeneeskunde, een individuele behandeling op maat.

 • Acht gratis sessies bij psycholoog voor zelfstandigen
  on April 15, 2021 at 10:00 pm

  Zelfstandigen die getroffen zijn door de coronacrisis kunnen gebruikmaken van acht gratis sessies bij een psycholoog.

 • Waarom is een warme lunch beter dan een koude?
  on April 15, 2021 at 10:00 pm

  Ben je in de mogelijkheid om 's middags warm te eten? Dan doe je dat beter. Liever een croque-monsieur, een omelet of een panini dus dan broodje met ham en kaas. Waarom is dat?

 • Hoeveel vitamine C heb je nodig?
  on April 14, 2021 at 10:00 pm

  Wie het internet afschuimt naar informatie over vitamine C of ascorbinezuur, vindt duizenden websites die de vitamine aanbevelen, vaak in megadosissen ter preventie of genezing van allerlei kankers, hart- en vaatziekten, griep, verkoudheden, enz.

 • Mogelijke tekenen en signalen van kanker
  on April 14, 2021 at 10:00 pm

  Kanker is een ‘stille ziekte’ die traag evolueert en in het begin meestal weinig of geen klachten geeft. Maar vroeg of laat kunnen er toch signalen opduiken waarvoor je niet direct een verklaring hebt en die kunnen wijzen op kanker.

 • Kan melatonine ingezet worden in de strijd tegen het coronavirus?
  on April 14, 2021 at 10:00 pm

  Volgens een studie van de Amerikaanse Cleveland Clinic die in november 2020 gepubliceerd werd in PLOS Biology zou het toedienen van melatonine een mogelijke behandeling kunnen zijn voor wie het coronavirus (sars-CoV-2) heeft opgelopen.

 • Belangrijke ontdekking in strijd tegen kaalheid: molecuul Gas6
  on April 14, 2021 at 10:00 pm

  Het wordt algemeen aangenomen dat stress bijdraagt tot haarverlies en kaalheid, maar wetenschappers van de Amerikaanse Harvard-universiteit hebben nu ook ontdekt hoe dat precies in zijn werk gaat. Volgens hen speelt een specifiek eiwitmolecuul, Gas6 genaamd, een cruciale rol.

 • Iets onthouden? Schrijven op papier werkt beter dan digitaal opslaan
  on April 12, 2021 at 10:00 pm

  Je kan beter nota’s nemen en onthouden met pen en papier dan met digitale tegenhangers zoals een tablet en smartphone. Volgens Japanse onderzoekers komt dat omdat handgeschreven aantekeningen op papier meer unieke informatie bevatten, die voor een sterkere herinnering zorgt.

 • Jeuk: wat veroorzaakt het en wat kan je er tegen doen?
  on April 12, 2021 at 10:00 pm

  Iedereen herkent jeuk (pruritus) als een irritant gevoel dat je aanzet tot krabben. In dit artikel lees je welke aandoeningen kunnen leiden tot jeuk, wat je zelf kunt doen en wanneer je het beste je huisarts kunt contacteren.