Gezondheid

Binnen ons gezondheid nieuws overzicht kun je rekenen op allerlei nieuwtjes en weetjes. Waarom raak je sneller vermoeid op bepaalde momenten, hoe zit het met nieuwe vaccinaties voor volwassenen of kinderen en hoe zit het met ziektes die nog niet te behandelen zijn en waar nog onderzoeken voor lopen? Dit is slechts een kleiner greep van zaken die je in ons gezondheid nieuws overzicht voorbij zal zien komen. Op deze pagina zullen wij uiteraard zorgen voor een up to date aanbod aan nieuwtjes, feiten en weetjes waar je kennis van moet hebben. Hierdoor hoef je alleen maar te klikken op het nieuwsitem waar je meer over wilt weten, waarna je zelf meteen kunt beginnen met lezen. Vanzelfsprekend is dit niet het enige, want ook andere nieuwsberichten die je bij ons terug kunt vinden zullen zeker de moeite waard zijn om te lezen, wanneer je maar wilt.

Lees gezondheid nieuws wereldwijd

Alle nieuwsberichten rondom gezondheid die je bij ons terug kunt vinden zijn uiteraard met de grootste zorg geschreven. Goed om te weten is ook dat je niet perse je computer zal moeten gebruiken om ons gezondheid nieuws overzicht te kunnen openen. Waar ter wereld je jezelf ook bevindt maakt niet uit, want zolang je internet hebt op een mobiele telefoon of tablet kun je eveneens toegang tot onze nieuwsitems krijgen. Zo houden we je wereldwijd op de hoogte van alles wat met de gezondheid te maken heeft en hoef je geen nieuwtjes te missen!

 • Waarom moet je nuchter zijn voor een operatie en wat houdt dat in?
  on January 16, 2022 at 11:00 pm

  Als je binnenkort wordt geopereerd, is het belangrijk dat je voor de operatie nuchter bent. Dat betekent dat je niet mag eten of drinken. Waarom eigenlijk? Hoelang moet je dan precies 'nuchter' zijn, en wat mag wel?

 • Waarom je zwaarder wordt met de jaren
  on January 16, 2022 at 11:00 pm

  Met ouder worden verandert je lichaam. Waar jonge mensen veelal eten wat ze willen zonder gevolgen, komen de kilo's er bij de ouderen gemakkelijk bij. Hoe komt het dat je gemakkelijk te zwaar wordt met het stijgen van de leeftijd? En kun je dit proces afremmen?

 • Heb je vandaag ook de blues?
  on January 16, 2022 at 11:00 pm

  Voel je je wat somber de laatste tijd of zit je niet helemaal lekker in je vel? Dan heb je wellicht last van een winterdip. En vandaag bevind je je in het epicentrum van deze ‘tijdelijke depressie’ want het is Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar.

 • Hartige galette met camembert en vijgen
  on January 16, 2022 at 11:00 pm

  Met deze galette kan je alle kanten uit. Je kunt ze serveren als voorgerecht, lunch en zelfs nagerecht. Camembert, calvados, vijgen en appels ... die ingrediënten staan garant voor een heerlijke combi.

 • Zwanger worden als je lupus (SLE) hebt
  on January 13, 2022 at 11:00 pm

  SLE treft vooral jonge vrouwen op vruchtbare leeftijd. Vroeger werd zwangerschap afgeraden uit vrees voor verwikkelingen bij de moeder of de foetus, maar vandaag gaat men ervan uit dat de meeste vrouwen zonder veel problemen zwanger kunnen worden. Al moet je wel op enkele zaken letten.

 • Verstopping of constipatie: oorzaken en tips
  on January 13, 2022 at 11:00 pm

  Verstopping of constipatie is een vervelend euvel dat verschillende oorzaken kan hebben. Maar vaak is het een kwestie van levenswijze. Niet ontbijten, zich geen tijd gunnen om naar het toilet te gaan, de toiletgang uitstellen,

 • Mythomanie: als hardnekkig liegen een ziekte is
  on January 13, 2022 at 11:00 pm

  Liegen om het leven makkelijker te maken, de werkelijkheid opsmukken om indruk te maken op iemand, iedereen maakt er zich schuldig aan. Voor oplichters is het vervalsen van de werkelijkheid zelfs een manier van leven. Maar mythomanie gaat nog verder: het maskeert psychologisch lijden.

 • Wat kan je doen tegen een stijve nek en schouders?
  on January 13, 2022 at 11:00 pm

  Uit onderzoek blijkt dat meer dan zeventien procent van de vrouwen en ruim twaalf procent van de mannen wel eens last heeft van een stijve nek. En dat aantal stijgt nog door het gebruik van elektronische toestellen die je dwingen om je nek in een oncomfortabele positie te houden.

 • Is het gezond om te wandelen vlak na het eten?
  on January 13, 2022 at 11:00 pm

  Dat wandelen in de natuur gezond is, weten we ondertussen allemaal. Maar hoe zit het met wandelen meteen na het eten? Is het een goed idee om vlak na je lunch of avondmaal nog snel even de benen te strekken?

 • Verhoogt de e-sigaret het risico op erectiestoornissen?
  on January 12, 2022 at 11:00 pm

  Vormt de elektronische sigaret (e-sigaret) een risicofactor voor erectiestoornissen? Er is in elk geval een link. Het is dan ook belangrijk dat gebruikers op de hoogte zijn van dit mogelijke gevolg.