Gezondheid

Binnen ons gezondheid nieuws overzicht kun je rekenen op allerlei nieuwtjes en weetjes. Waarom raak je sneller vermoeid op bepaalde momenten, hoe zit het met nieuwe vaccinaties voor volwassenen of kinderen en hoe zit het met ziektes die nog niet te behandelen zijn en waar nog onderzoeken voor lopen? Dit is slechts een kleiner greep van zaken die je in ons gezondheid nieuws overzicht voorbij zal zien komen. Op deze pagina zullen wij uiteraard zorgen voor een up to date aanbod aan nieuwtjes, feiten en weetjes waar je kennis van moet hebben. Hierdoor hoef je alleen maar te klikken op het nieuwsitem waar je meer over wilt weten, waarna je zelf meteen kunt beginnen met lezen. Vanzelfsprekend is dit niet het enige, want ook andere nieuwsberichten die je bij ons terug kunt vinden zullen zeker de moeite waard zijn om te lezen, wanneer je maar wilt.

Lees gezondheid nieuws wereldwijd

Alle nieuwsberichten rondom gezondheid die je bij ons terug kunt vinden zijn uiteraard met de grootste zorg geschreven. Goed om te weten is ook dat je niet perse je computer zal moeten gebruiken om ons gezondheid nieuws overzicht te kunnen openen. Waar ter wereld je jezelf ook bevindt maakt niet uit, want zolang je internet hebt op een mobiele telefoon of tablet kun je eveneens toegang tot onze nieuwsitems krijgen. Zo houden we je wereldwijd op de hoogte van alles wat met de gezondheid te maken heeft en hoef je geen nieuwtjes te missen!

 • De zichtbare en onzichtbare gevaren van vuurkorven
  on November 28, 2022 at 11:00 pm

  Omdat de temperaturen zakken en de zon zich minder laat zien, lijkt het aanschaffen van een vuurkorf een goed idee. Hoewel een vuurkorf warmte en gezelligheid biedt, zitten er echter ook behoorlijk wat nadelen aan het gebruik ervan.

 • Polio in opmars: moeten we ons zorgen maken?
  on November 28, 2022 at 11:00 pm

  Dankzij massale vaccinatiecampagnes is polio in België uitgeroeid, maar in andere delen van de wereld komt de ziekte wel nog voor. Sterker nog, de VS en Groot-Brittannië hebben onlangs een significante aanwezigheid van het poliovirus in de riolen gemeld. Maakt polio een comeback? Moeten we ons zorgen maken?

 • Gastroparese: wat is de oorzaak van vertraagde maaglediging en wat kan je doen?
  on November 28, 2022 at 11:00 pm

  Gastroparese is een aandoening die de normale spontane beweging van de spieren in je maag aantast. Daardoor krijg je klachten als misselijkheid, braken en buikpijn. Hoewel gastroparese niet te genezen is, kunnen een aangepast dieet en medicijnen enigszins verlichting bieden.

 • Additieven: welke E-nummers veroorzaken het vaakst allergieën?
  on November 28, 2022 at 11:00 pm

  Voedingsmiddelen worden verrijkt met additieven om ze te kleuren, te aromatiseren en te conserveren. Hoewel deze E-nummers slechts in lage hoeveelheden in een voedingsproduct zitten, zijn er aanwijzingen dat een klein aantal ongewenste effecten en zelfs een allergie kan veroorzaken.

 • Wat zijn de symptomen van ebola en hoe gevaarlijk is het?
  on November 27, 2022 at 11:00 pm

  Ebola is een zeldzame maar dodelijke infectieziekte. Terwijl het ebolavirus zich door het lichaam verspreidt, beschadigt het de organen en het immuunsysteem. Uiteindelijk dalen de bloedstollingscellen, wat uitmondt in ernstige bloedingen. In negentig procent van de gevallen is de ziekte fataal.

 • Ontrouw: hoe omgaan met overspel in een relatie?
  on November 27, 2022 at 11:00 pm

  Wanneer ontrouw aan het licht komt, volgt daarop vaak de hamvraag: gaat de relatie dit overleven? Dat kan zeker, vertelt Vanessa Muyldermans. “Als het lukt om na de schok, de pijn en het verdriet, open te staan voor een toekomst samen, kan de relatie er zelfs door groeien." En ze heeft ook enkele tips.

 • Roomsoep van groene groenten
  on November 27, 2022 at 11:00 pm

  De lekkerste soepen zijn bereid op basis van zelfgemaakte bouillon. Deze romige soep zit boordevol groente en smaakt heerlijk met een stukje rogge- of speltbrood.

 • Helpt sushi tegen alzheimer?
  on November 27, 2022 at 11:00 pm

  Wist je dat de kans 1 op 5 is dat je in je leven aan een vorm van dementie zal lijden? Gelukkig is de wetenschap druk in de weer om die kans te verkleinen. Melissa Schepers onderzoekt als neurowetenschapper aan de UHasselt de wonderlijke effecten van zeewier, want dat zou Alzheimer zelfs kunnen voorkomen.

 • Waarom val ik niet af?
  on November 27, 2022 at 11:00 pm

  Hoewel de eerste kilo’s doorgaans vlot wegsmelten, bereik je in een dieet al snel de fase waarin je gewicht stagneert. Er zijn enkele redenen waarom dat gebeurt.

 • Wat kan je doen als je kind keelpijn heeft?
  on November 24, 2022 at 11:00 pm

  Hoe merk je keelpijn op bij baby’s, wanneer spreken we van een keelontsteking, hoelang duurt zo’n keelontsteking gemiddeld bij kinderen en hoe kan je de pijn verzachten? Alle info op een rij.