Binnenland

Ben je op zoek naar het laatste nieuws in het binnenland van België? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres, want wij hebben het direct voor je beschikbaar. Het dagelijkse binnenlandse nieuws wordt hier continu in de gaten gehouden en geüpdatet voor jou. Op deze manier ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws in België. Steeds meer mensen vinden het belangrijk om het nieuws bij te houden en daarom zijn wij er ook voor jou. Je hoeft niet meer zelf op zoek te gaan, want alles vind je op deze pagina direct terug. Alles wordt daarbij vanzelfsprekend overzichtelijk weergegeven en je klikt gewoon eenvoudig het betreffende nieuwsbericht aan wat je wilt lezen. Daarmee open je vervolgens eenvoudig het gehele nieuws bericht. Eenvoudiger kunnen wij het je niet maken, maar je hoeft vanaf nu geen enkel bericht meer te missen.
 

Nieuws uit het binnenland

Voor het laatste nieuws uit het binnenland van België kun je maar beter deze pagina altijd in de gaten houden. Goed om te weten is bovendien dat je ook via je mobiele apparaat het laatste nieuws kunt volgen. Onze website is immers ook geschikt voor mobiele telefoons en tablets. Waar je ook bent, vanaf nu ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit het binnenland van België. Zorg dat jij de tijd neemt om te zien hoe alles hier werkt qua nieuws berichten en dan kun jij alvast beginnen met lezen. Er is namelijk de hele dag door genoeg nieuws wat er wordt geplaatst dus houd jezelf goed op de hoogte.

 • Deze knopen moet het Overlegcomité doorhakken, waaronder één groot struikelblok
  on January 21, 2021 at 1:35 pm

  Het Overlegcomité van vrijdag 22 januari moet zo veel mogelijk mensen een houvast bieden voor hoe ze hun krokusvakantie kunnen organiseren. Aan wat de Vlaamse onderwijssector gisteren is overeengekomen zal normaal niets meer gewijzigd worden. Maar er moeten nog andere beslissingen worden genomen.

 • Kappers en schoonheidsspecialisten eisen vrijdag duidelijkheid van Overlegcomité
  on January 21, 2021 at 1:06 pm

  De kappers en schoonheidsspecialisten vragen vrijdag duidelijkheid over wanneer ze mogen heropenen van het Overlegcomité, het orgaan waarin de verschillende regeringen in ons land overleg plegen. Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn ze ondertussen weer bijna 3 maanden dicht.

 • Antwerpen test twee volledige wijken op corona: 6.500 inwoners krijgen oproepingsbrief
  on January 21, 2021 at 12:05 pm

  De stad Antwerpen wil weten hoe hard het coronavirus sluimert. Ze gaat daarvoor twee wijken volledig testen. Iedereen boven de zes jaar die tussen het Stadspark en de Lamorinièrestraat woont, krijgt een oproepingsbrief in de bus. Dat het net die wijken zijn, is niet toevallig.

 • Reissector rekent niet op krokusvakantie maar vraagt om zomervakantie nu al te boeken
  on January 21, 2021 at 11:56 am

  Een verbod op niet-essentiële reizen of niet, de touroperatoren en reisbureaus in ons land rekenen niet meer op de krokusvakantie. Ze roepen de Belgen wel op om al een reis te boeken voor de zomervakantie. “De vaccinaties zijn ons lichtpunt”, klinkt het.

 • Antwerpen test twee volledige wijken op corona: 6.500 inwoners krijgen oproepingsbrief
  on January 21, 2021 at 11:52 am

  De stad Antwerpen wil weten hoe hard het coronavirus sluimert. Ze gaat daarvoor twee wijken volledig testen. Iedereen boven de zes jaar die tussen het Stadspark en de Lamorinièrestraat woont, krijgt een oproepingsbrief in de bus. Dat het net die wijken zijn, is niet toevallig.

 • Ruitenwisserfabrikant Bosch in Tienen schrapt 400 banen
  on January 21, 2021 at 11:38 am

  Op een bijzondere ondernemingsraad donderdag heeft de directie van Bosch Tienen een herstructurering aangekondigd, meldt vakbond ACV. Het bedrijf wil overgaan tot het schrappen van 400 banen, waarvan 158 bedienden en 242 arbeiders. Het sociaal overleg zal plaatsvinden volgens de regels van de wet-Renault.

 • Parket-generaal vraagt opheffing onschendbaarheid Dries Van Langenhove
  on January 21, 2021 at 11:27 am

  Het parket-generaal van Oost-Vlaanderen heeft het parlement gevraagd om de parlementaire onschendbaarheid van Kamerlid Dries Van Langenhove op te heffen. Dat meldt VRT NWS en werd bevestigd aan onze redactie. Naar Van Langenhove loopt een onderzoek naar mogelijke inbreuken op de racismewet, de negationismewet en de wapenwet.

 • Erg druk jaar voor FGP Limburg: “Voor bijna 16,5 miljoen euro in beslag genomen”
  on January 21, 2021 at 11:17 am

  De federale gerechtelijke politie van Limburg heeft donderdag het jaarverslag voorgesteld en daarbij stonden twee dossiers in de schijnwerpers, namelijk de ontvoering van een 13-jarige jongen uit Genk en de grootste overzeese inbeslagname van cocaïne ooit bij de operatie Costa met onder meer Lucio Aquino en ex-rijkswachter Willy Vanmechelen.

 • Minister op het matje geroepen na video waarin politieagentes “makakken” en “bende homo’s” roepen
  on January 21, 2021 at 11:15 am

  Twee Brusselse agentes die zich te buiten gaan aan racistische en homofobe commentaren. Dat tafereel valt te zien op een video uit 2018, die recent is opgedoken. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) wordt op het matje geroepen door de Brusselse PS.

 • Aantal patiënten op intensieve zorg op laagste niveau sinds midden oktober
  on January 21, 2021 at 10:58 am

  Op de afdelingen intensieve zorg van de Belgische ziekenhuizen lagen woensdag 336 patiënten met Covid-19. Het gaat om een daling met 7 procent ten opzichte van vorige week woensdag (360) en het laagste aantal sinds 15 oktober (327). De bezettingsgraad van de bedden op intensieve zorgen ligt daarmee op 17 procent. Dat blijkt donderdag uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.