Binnenland

Ben je op zoek naar het laatste nieuws in het binnenland van België? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres, want wij hebben het direct voor je beschikbaar. Het dagelijkse binnenlandse nieuws wordt hier continu in de gaten gehouden en geüpdatet voor jou. Op deze manier ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws in België. Steeds meer mensen vinden het belangrijk om het nieuws bij te houden en daarom zijn wij er ook voor jou. Je hoeft niet meer zelf op zoek te gaan, want alles vind je op deze pagina direct terug. Alles wordt daarbij vanzelfsprekend overzichtelijk weergegeven en je klikt gewoon eenvoudig het betreffende nieuwsbericht aan wat je wilt lezen. Daarmee open je vervolgens eenvoudig het gehele nieuws bericht. Eenvoudiger kunnen wij het je niet maken, maar je hoeft vanaf nu geen enkel bericht meer te missen.
 

Nieuws uit het binnenland

Voor het laatste nieuws uit het binnenland van België kun je maar beter deze pagina altijd in de gaten houden. Goed om te weten is bovendien dat je ook via je mobiele apparaat het laatste nieuws kunt volgen. Onze website is immers ook geschikt voor mobiele telefoons en tablets. Waar je ook bent, vanaf nu ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit het binnenland van België. Zorg dat jij de tijd neemt om te zien hoe alles hier werkt qua nieuws berichten en dan kun jij alvast beginnen met lezen. Er is namelijk de hele dag door genoeg nieuws wat er wordt geplaatst dus houd jezelf goed op de hoogte.

 • Met horloge kan je dementerende overal op de kaart terugvinden
  on March 25, 2023 at 2:00 am

  “Wij voelen ons veiliger, omdat we altijd weten waar hij is. En papa heeft nog steeds de vrijheid om buiten te gaan wandelen of fietsen”, vertelt Hilde N. Met een horloge van het Truiense Zorgbedrijf kan haar vader met alzheimer via een eenvoudige klik op de kaart overal gevonden worden. “We lachen wel eens dat we nu zelfs weten wanneer ze een koffietje in de stad drinken zijn.”

 • Wat het onderwijs in Vlaanderen van de koers kan leren
  on March 25, 2023 at 2:00 am

  Het is met een vergrootglas zoeken naar een hogeschoolopleiding die niet op de lijst van knelpuntberoepen staat, en toch worden jongeren nog steeds aangespoord om voor de ‘hoogste’ opleiding te kiezen. Dat kan en moet beter.

 • De zelfstandige is niet de boeman in het Delhaize-dossier
  on March 25, 2023 at 2:00 am

  “Het is niet omdat de Delhaize-medewerkers zich onheus behandeld voelen, dat de zelfstandige winkeluitbaters kop van jut moeten zijn”, schrijft Vlaams parlementslid Vera Jans (cd&v). Haar echtgenoot is zelfstandig uitbater van Carrefour-filialen.

 • Marges tot 1.700 euro op energiecontracten, bij concurrentie 150 euro: “Luminus wilde zich verrijken”
  on March 25, 2023 at 2:00 am

  Federale energiewaakhond Creg heeft in De Kamer energieleverancier Luminus zwaar op de korrel genomen. Die hanteerde vorig jaar op haar energiecontracten marges tot 1.700 euro, terwijl diezelfde marge bij de concurrentie maar zo’n 150 euro bedroeg. “Luminus wilde zich verrijken, in plaats van klanten te helpen”, oordeelt Vooruit. Merkwaardig: toen de Creg Luminus om uitleg vroeg, daalden de marges weer.

 • Schokbestendigheid? Vraag het aan Hind Salhane
  on March 25, 2023 at 2:00 am

  De Genkse politicoloog Fouad Gandoul geeft zijn kijk op het politieke en sociaal-maatschappelijke leven.

 • Hoe het keer op keer fout loopt met de Belgische begroting: de geschiedenis van ‘het gat’
  on March 25, 2023 at 2:00 am

  Een gat in de begroting van 27 miljard euro en een schuld die met zo’n 480 miljard nog vele malen groter is. Met die belabberde cijfers moet de regering-De Croo tijdens de begrotingscontrole aan de slag. Helaas is het de voorbije decennia zelden of nooit anders geweest. Waarom loopt het toch constant fout en lijkt te veel geld uitgeven of te weinig besparen een Belgische ziekte te zijn?

 • Stijn Meuris over het beeld van de week: Detectoristen
  on March 25, 2023 at 2:00 am

  Er stonden veel lelijke beelden in de krant deze week. In alle kranten trouwens, niet enkel in uw krant. En dat had zelfs niks te maken met de kwaliteit van de makers van die beelden, want het waren foto’s die afkomstig waren van andere bronnen. De dief op de fiets die zonder verpinken en alsof het de normaalste zaak van de wereld was een werfradio steelt in Lommel, was een beeld van een bewakingscamera bijvoorbeeld. De foto van de gruwelijk in elkaar geslagen Lijn-chauffeur in Genk kwam dan weer van De Lijn zelf - en het was meteen ook het meest tot haat en wraak aanzettende verhaal van de week. Voor de daders van die misdaad bestaan omschrijvingen, maar die gaan we hier niet afdrukken. Beeldspraak denkt wel dat zij héél veel geluk hebben gehad dat hun slachtpartij niet werd gezien door een stel kerels van stavast die zich toevallig aan het station van Genk bevonden niet vies waren van een korte sprint.

 • Doe jij ook mee? Al 3.600 Limburgse tuinen ingeschreven voor ons grote bodemonderzoek
  on March 25, 2023 at 2:00 am

  Zo’n 3.600 Limburgers hebben zich al aangemeld om mee te doen aan het grote onderzoek naar de kwaliteit van tuinbodems in onze provincie, een project van Het Belang van Limburg en UHasselt. “Geweldig”, vindt onderzoekster Sofie Thijs. “Hoe meer inschrijvingen, hoe beter we onze testkits kunnen spreiden.”

 • Van Albert Heijn tot Zara: vakbonden sturen aan op staking in hele retailsector
  on March 25, 2023 at 2:00 am

  Als het van de vakbonden afhangt, stoppen de acties niet bij Delhaize. Twee vakbonden, ACLVB en ACV Puls, hebben ondertussen een algemene stakingsaanzegging ingediend voor heel de retailsector. Ze willen hiermee een signaal geven aan het begin van het sectoraal overleg. “De situatie bij Delhaize dwingt ons om verder te kijken.”

 • Banken blijven geldautomaten sluiten: waarom niemand anders er wil of kan installeren
  on March 25, 2023 at 2:00 am

  Omdat de banken geldautomaten blijven sluiten, raakt de Belg steeds moeilijker aan cash. Handelaars en gemeenten overwegen om zelf geldautomaten te financieren, maar dat is peperduur. “De lobby van de geldtransporteurs wil niet dat de wet wordt aangepast”, zegt Kamerlid Michael Freilich (N-VA).