Binnenland

Ben je op zoek naar het laatste nieuws in het binnenland van België? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres, want wij hebben het direct voor je beschikbaar. Het dagelijkse binnenlandse nieuws wordt hier continu in de gaten gehouden en geüpdatet voor jou. Op deze manier ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws in België. Steeds meer mensen vinden het belangrijk om het nieuws bij te houden en daarom zijn wij er ook voor jou. Je hoeft niet meer zelf op zoek te gaan, want alles vind je op deze pagina direct terug. Alles wordt daarbij vanzelfsprekend overzichtelijk weergegeven en je klikt gewoon eenvoudig het betreffende nieuwsbericht aan wat je wilt lezen. Daarmee open je vervolgens eenvoudig het gehele nieuws bericht. Eenvoudiger kunnen wij het je niet maken, maar je hoeft vanaf nu geen enkel bericht meer te missen.
 

Nieuws uit het binnenland

Voor het laatste nieuws uit het binnenland van België kun je maar beter deze pagina altijd in de gaten houden. Goed om te weten is bovendien dat je ook via je mobiele apparaat het laatste nieuws kunt volgen. Onze website is immers ook geschikt voor mobiele telefoons en tablets. Waar je ook bent, vanaf nu ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit het binnenland van België. Zorg dat jij de tijd neemt om te zien hoe alles hier werkt qua nieuws berichten en dan kun jij alvast beginnen met lezen. Er is namelijk de hele dag door genoeg nieuws wat er wordt geplaatst dus houd jezelf goed op de hoogte.

 • Overheidswebsites lopen vast omdat mensen massaal digitaal covidcertificaat raadplegen
  on June 16, 2021 at 11:19 am

  Wie zijn belastingsaangifte wil invullen via Tax-on-Web of andere overheidsapps wil raadplegen, moet geduld oefenen. Veel overheidssystemen lopen vast omdat we sinds vanmorgen massaal het nieuwe ‘EU Digital Covid Certificate’ proberen te downloaden. Er wordt nu gezorgd voor extra capaciteit, zodat het probleem in de loop van de dag zou opgelost moeten zijn.

 • Drie op de vier Vlamingen zijn tevreden over hun gemeente of stad
  on June 16, 2021 at 11:01 am

  Drie op de vier inwoners zijn tevreden over hun gemeente of stad. Dat blijkt uit de nieuwe Gemeente-Stadsmonitor van de Vlaamse overheid. Uit die monitor blijkt ook dat zwerfvuil en verkeer bovenaan de ergernislijst van de Vlaming blijft staan, dat één op de vijf inwoners een negatieve houding heeft tegenover mensen met een andere herkomst en dat de Vlaming meer heeft gesport in 2020.

 • Nog meer milieuschade bij 3M: na leidingbreuk lekte 43.000 liter bijtende stof weg
  on June 16, 2021 at 10:57 am

  Alsof de PFOS-vervuiling nog niet voor genoeg problemen had gezorgd. Bij het Amerikaanse bedrijf 3M in Zwijndrecht barstte vier maanden geleden ook nog een leiding, waarna maar liefst 43.000 liter van het “zeer schadelijke” natriumhydroxide weglekte. 3M bracht de Omgevingsinspectie daar níét van op de hoogte, wat nochtans verplicht is.

 • We zijn met 11.521.238 Belgen: meer overlijdens dan geboortes in 2020
  on June 16, 2021 at 10:45 am

  Op 1 januari 2021 telde de wettelijke Belgische bevolking 11.521.238 inwoners. Dat blijkt woensdag uit de officiële cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Voor het eerst sinds de jaren 40 werden in België wel meer overlijdens dan geboortes genoteerd.

 • Wie door het rood rijdt aan een spooroverweg, kan voortaan geflitst worden
  on June 16, 2021 at 10:26 am

  Infrabel lanceert roodlichtcamera’s voor het spoor aan een overweg. Die camera’s flitsen alle voertuigen die door het rood rijden. De eerste werkende camera staat geïnstalleerd in Dendermonde.

 • Wie door het rood rijdt aan een spooroverweg kan voortaan geflitst worden
  on June 16, 2021 at 10:23 am

  Infrabel lanceert roodlichtcamera’s voor het spoor aan een overweg. Die camera’s flitsen alle voertuigen die door het rood rijden. De eerste werkende camera staat geïnstalleerd in Dendermonde.

 • We zijn met 11.521.238 Belgen: meer overlijdens dan geboortes in 2020
  on June 16, 2021 at 10:16 am

  Op 1 januari 2021 telde de wettelijke Belgische bevolking 11.521.238 inwoners. Dat blijkt woensdag uit de officiële cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Voor het eerst sinds de jaren 40 werden in België wel meer overlijdens dan geboortes genoteerd.

 • Openstaande vacatures: België heeft opnieuw de rode lantaarn
  on June 16, 2021 at 10:16 am

  Het aandeel van de openstaande vacatures in de landen van de eurozone is in het openingskwartaal afgeklokt op 2,1 procent. België scoort niet goed op de indicator en noteert met 3,5 procent de hoogste score. In de volledige Europese Unie krijgt enkel Tsjechië (5 pct) de vacatures nog moeilijker ingevuld.

 • Aantal patiënten in ziekenhuizen blijft stevig zakken, helft van alle Belgen kreeg al één vaccindosis
  on June 16, 2021 at 10:14 am

  Het aantal gehospitaliseerde coronapatiënten blijft stevig zakken. Er liggen momenteel nog 651 coronapatiënten in het ziekenhuis, waarvan er 256 intensieve zorgen nodig hebben. Dat blijkt woensdag uit het dagelijkse rapport van gezondheidsinstituut Sciensano.

 • Op het hoofd geslagen, eigen braaksel moeten eten, en meer dan half uur onder ijskoude douche: slachtoffer getuigt hoe ze werd mishandeld door zus
  on June 16, 2021 at 10:12 am

  Voor het Gentse hof van assisen is woensdag de zus van Martine H. uit Ronse komen getuigen, het slachtoffer in de zaak. De 55-jarige Martine H. wordt immers beschuldigd van foltering met verzwarende omstandigheden van haar oudere zus tussen 2014 en 2017. De zus is nog in leven maar door de ernst van de feiten moet Martine H. zich voor het hof van assisen verantwoorden. De zus zelf is mentaal beperkt en heeft nog steeds schrik van Martine H.