Buitenland

In ons overzicht word je altijd op de hoogte gesteld van het laatste nieuws. Op deze pagina laten we je het laatste buitenland nieuws zien zodat je ook eenvoudig kunt volgen wat er over de landsgrenzen gebeurt. Uiteraard doen wij er alles aan om ons nieuwsoverzicht zo up to date mogelijk te houden. Bovendien vind je nieuws berichten van over de hele wereld. Daarbij gaan we niet alleen in op economisch en financieel nieuws, maar bijvoorbeeld ook op zaken die te maken hebben met sport, ondernemen, gezondheid, kansspelen en reizen. Het enige wat je hoeft te doen om een bericht te kunnen lezen is erop klikken en je kunt jezelf direct op de hoogte stellen van het laatste buitenlandse nieuws.

Nieuws uit het buitenland

Als je altijd op de hoogte wilt zijn van het laatste nieuws uit het buitenland raden we je zeker aan om onze website goed in de gaten te houden. Niet alleen zijn wij online goed bereikbaar voor het beste nieuwsoverzicht, maar ook via mobiele apparaten kun je jezelf blijven informeren. Met een mobiele telefoon of tablet kun je ons buitenland nieuwsoverzicht bereiken waar en wanneer je maar wilt. Neem dus goed de tijd om te kijken welke nieuwtjes je nog niet wist en informeer jezelf 24 uur per dag en 7 dagen in de week via een apparaat naar keuze.

 • Proefpersoon die deelnam aan testen van “ons” vaccin, is overleden: proeven worden toch niet stopgezet
  on October 21, 2020 at 7:12 pm

  Een Braziliaanse proefpersoon die deelnam aan de testen van het coronavaccin van AstraZeneca/Oxford, het vaccin dat ook ons land besteld heeft, is overleden. Dat meldt Anvisa, de gezondheidsautoriteit van het Zuid-Amerikaanse land. Ondanks het overlijden worden de proeven niet stopgezet. Vermoedelijk omdat het slachtoffer niet het vaccin zelf, maar een placebo toegediend kreeg.

 • Franse president Emmanuel Macron wijst “lafaards” terecht die onthoofde leraar hebben overgeleverd aan “barbaren”
  on October 21, 2020 at 6:55 pm

  Emmanuel Macron heeft “de lafaards” die Samuel Paty hebben overgeleverd aan “de barbaren”, terechtgewezen bij een nationale herdenking op de binnenplaats van de Universiteit van Parijs. De geschiedenisleerkracht werd vermoord omdat hij karikaturen van de profeet Mohammed had getoond tijdens de les.

 • Proefpersoon voor coronavaccin overleden, maar toch worden proeven niet stopgezet
  on October 21, 2020 at 6:38 pm

  Een Braziliaanse proefpersoon die een mogelijk coronavaccin van AstraZeneca/Oxford toegediend kreeg, is overleden. Dat meldt Anvisa, de gezondheidsautoriteit van het Zuid-Amerikaanse land, woensdag. Ondanks het overlijden worden de proeven niet stopgezet. Het gaat om het vaccin dat ook ons land besteld heeft.

 • Twee doden bij vermoedelijke gasexplosie in Londen
  on October 21, 2020 at 6:03 pm

  Bij een vermoedelijke gasexplosie in een winkel onder enkele appartementen in Londen, waarbij een gebouw instortte, zijn twee doden gevallen. Dat schrijft The Guardian woensdag op basis van informatie van de brandweer.

 • Primeur voor Europa: Spanje overschrijdt drempel van miljoen coronabesmettingen
  on October 21, 2020 at 5:35 pm

  Spanje heeft woensdag als eerste lidstaat van de Europese Unie - en zesde land wereldwijd - de kaap gerond van één miljoen besmettingen met het coronavirus, met 1.005.295 gevallen. Dat blijkt uit de dagelijkse cijfers van het ministerie van Volksgezondheid.

 • Brexit: Britten hervatten donderdag onderhandelingen met EU over handelsakkoord
  on October 21, 2020 at 5:13 pm

  De onderhandelingen over een handelsakkoord tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie zullen donderdag hervatten. Dat kondigt de Britse hoofdonderhandelaar David Frost woensdag aan. Minder dan een week geleden dreigde de Britse premier Boris Johnson er nog mee om de onderhandelingstafel te verlaten.

 • Kan Trump in 2024 opnieuw opkomen als hij verliest van Biden?
  on October 21, 2020 at 5:00 pm

  Als Donald Trump niet herkozen wordt op 3 november, is hij pas de eerste president sinds George H.W. Bush in 1992 die niet genoeg stemmen haalt om aan een tweede termijn te beginnen. Maar dat betekent niet dat hij in 2024 geen nieuwe poging mag wagen. Volgens zijn gewezen adviseur Steve Bannon zou Trump dat ook gewoon doen. “Maar een realistisch scenario is het niet”, zegt Amerikakenner Charles Groenhuijsen.

 • Na Ierland gaat ook Tsjechië in complete lockdown. Hoe zit het met de andere landen van Europa?
  on October 21, 2020 at 4:50 pm

  Het coronavirus slaat opnieuw hard toe in Europa. Niet alleen in ons land, maar ook elders in Europa zien landen zich genoodzaakt nieuwe en strengere coronamaatregelen toe te passen. In Ierland en Tsjechië werd er zelfs al gekozen voor een complete lockdown. Een overzicht.

 • Farmagroep Purdue treft miljardenschikking met Amerikaans gerecht in opiatenschandaal
  on October 21, 2020 at 4:17 pm

  De failliete Amerikaanse farmagroep Purdue, de maker van de zware pijnstiller OxyContin, heeft in het kader van het grote opiatenschandaal een schikking getroffen met de Amerikaanse overheid. De deal houdt in dat de onderneming alles samen meer dan 8,3 miljard dollar (zo’n 7 miljard euro) betaalt om de burgerlijke en strafrechtelijke procedures op federaal niveau af te wikkelen, deelde het Amerikaanse ministerie van Justitie woensdag in Washington mee. Verschillende leden van de miljardairsfamilie Sackler, eigenaar van het bedrijf, moeten samen 225 miljoen dollar ophoesten.

 • Paus Franciscus spreekt voor het eerst steun uit voor samenlevingscontract voor homo’s: “Ze hebben het recht om deel uit te maken van familie”
  on October 21, 2020 at 2:58 pm

  Paus Franciscus heeft voor het eerst zijn steun uitgesproken voor een samenlevingscontract voor homo’s. De paus deed dat tijdens een interview voor de documentaire ‘Francesco’, die woensdag in première ging op het filmfestival van Rome.