Tech

Houd jij van technische zaken, data, internet en ander nieuws? Dan is dit Tech nieuws overzicht zeker wat voor jou. Op deze pagina hebben wij al het Tech nieuws namelijk voor je op een rij gezet. Zo vind je hier bijvoorbeeld regelmatig nieuws over de nieuwste iPhones en ook Android toestellen, maar ook nieuws omtrent Social Media, Datacenters, Games en alle andere zaken. Zijn er bijvoorbeeld nieuwe slimme toestellen bedacht waar je in huis nog meer gemak van kunt hebben? Dan zullen wij dit in ons Tech nieuws overzicht opnemen zodat je altijd als eerste op de hoogte kunt zijn. Vanzelfsprekend doen wij er alles aan om onze overzicht zo up to date mogelijk te houden en de meeste interessante nieuwtjes als eerste weer te geven. Het enige wat jij dan nog hoeft te doen? Dat is klikken op een nieuwsitem van jouw interesse en lezen wat er allemaal te melden valt!

Voor iedereen het laatste Tech nieuws

Wij vinden het belangrijk dat je altijd snel en eenvoudig toegang tot het laatste en nieuwste Tech nieuws kunt hebben. Onze site is daarom zo ontwikkeld dat je zowel online als mobiel toegang tot ons nieuws overzicht kunt krijgen. Ook met een smartphone of tablet kun je dus onze nieuws berichten eenvoudig lezen en jezelf op de hoogte brengen van het laatste Tech nieuws. Waar je bent maakt niet meer uit, want zodra je met internet verbonden bent is er geen nieuwtje meer dat jou zal ontgaan.

 • Britse autoriteiten zetten ddos-as-a-service-websites op als honeypot
  by Tijs Hofmans on March 24, 2023 at 8:07 pm

  De Britse Nationale Crime Agency heeft zelf verschillende websites voor ddos-as-a-service-diensten opgezet om daarmee potentiële kopers op te sporen. De NCA zegt niet hoeveel sites het heeft opgezet, maar wel dat het zo 'enkele duizenden' personen op het spoor is gekomen.

 • OpenVPN 2.6.2
  by Bart van Klaveren on March 24, 2023 at 7:45 pm

  OpenVPN is een robuuste en gemakkelijk in te stellen opensource-vpn-daemon waarmee verschillende private netwerken aan elkaar geknoopt kunnen worden via een versleutelde tunnel over het internet. Voor de beveiliging wordt gebruikgemaakt van de OpenSSL-library, waarmee alle encryptie, authenticatie en certificatie kunnen worden afgehandeld. De ontwikkelaars hebben versie 2.6.2 uitgebracht en de changelog voor die uitgave kan hieronder worden gevonden. New features

 • Gigabyte: AMD brengt later dit jaar nieuwe processors op AM5 uit
  by Tijs Hofmans on March 24, 2023 at 7:43 pm

  AMD komt mogelijk later dit jaar met nieuwe Ryzen-processors voor AM5-sockets, blijkt uit informatie van Gigabyte. Het is niet bekend of het daarbij al gaat om de Zen 5-architectuur of eerder een vernieuwde versie van de bestaande Zen 4.

 • AIVD en MIVD vroegen minder vaak toestemming voor hackoperaties
  by Tijs Hofmans on March 24, 2023 at 7:04 pm

  De toezichthouder op de Nederlandse inlichtingendiensten kreeg in 2022 minder verzoeken dan het jaar ervoor. De AIVD en MIVD vroegen 2902 keer om toestemming voor een operatie. Wel is de Toetsingscommissie Inzet Bevoegdheden meerdere keren niet goed geïnformeerd.

 • GitHub roteert ssh-sleutel nadat private key per ongeluk openbaar verscheen
  by Tijs Hofmans on March 24, 2023 at 6:23 pm

  GitHub heeft zijn eigen privé-ssh-sleutel moeten vervangen, nadat het platform die per ongeluk in een openbare repository had gezet. Daardoor hebben veel gebruikers problemen met het correct verbinding leggen naar hun eigen repo's.

 • LibreELEC 11.0.1
  by Bart van Klaveren on March 24, 2023 at 6:12 pm

  De ontwikkelaars achter het Libre Embedded Linux Entertainment Center hebben versie 11.0.1 uitgebracht. LibreELEC is ontstaan nadat een groot aantal ontwikkelaars bij OpenELEC wegens onenigheid vertrokken zijn en voor zichzelf zijn begonnen. Deze Linux-distributie is gebaseerd op Kodi en kan een computer tot een volwaardige htpc omtoveren. Ook kan het op een Raspberry Pi of een aparte mediaspeler worden geïnstalleerd. In LibreELEC versie 11 wordt onder meer de overstap naar Kodi versie 20 gemaakt en is er ondersteuning voor add-ons in de Google Chrome-browser. Verder worden enkele oudere Amlogic-modellen, waarvoor de ondersteuning was komen te vervallen, weer ondersteund. De releasenotes voor deze uitgave kunnen hieronder worden gevonden. NEWS

 • Gigabyte: AMD komt later dit jaar met nieuwe generatie Ryzen-CPU’s voor AM5
  on March 24, 2023 at 6:10 pm

  Bij de aankondiging van enkele nieuwe AM5-gebaseerde servers heeft Giga Computing, de enterprise-tak van Gigabyte, mogelijk voorbarig informatie gelost over de opvolger van de Ryzen 7000-serie. De fabrikant hint namelijk dat klanten binnenkort in staat zullen zijn om te upgraden naar een nieuwe generatie. Het gaat om een viertal nieuwe B650E-gebaseerde servers, die afhankelijk van het precieze model overweg kunnen met Ryzen 7000-chips met een tdp van 105 a 170 watt. Gigabyte geeft aan dat di...

 • Malwarebytes 4.5.25.256
  by Bart van Klaveren on March 24, 2023 at 5:48 pm

  Malwarebytes heeft een nieuwe versie van zijn gelijknamige antivirusprogramma uitgebracht. Dit programma is gericht op het bestrijden van malware, zoals kwaadaardige software die zich als bonafide antivirus- of antispywareoplossing voordoet, maar in werkelijkheid minder goede bedoelingen heeft, zoals ransom- of scareware. Naast de gratis uitvoering is er een betaalde variant, die extra functionaliteit biedt, waaronder realtime bescherming. De changelog voor deze uitgave ziet er als volgt uit:

 • Minisforum brengt NAB6-mini-pc uit die vier 4K-schermen kan aansturen
  by Tijs Hofmans on March 24, 2023 at 5:31 pm

  Minisforum heeft een mini-pc uitgebracht met een twaalfde generatie Intel i7-processor erin. De venus NAB6 ondersteunt vier 4k-schermen en heeft twee 2,5 gigabitethernetpoorten, wat het apparaat onder andere als kleine server interessant maakt.

 • Kiesraad: nieuwe verkiezingssoftware wordt dit jaar opgeleverd
  by Tijs Hofmans on March 24, 2023 at 4:40 pm

  De ontwikkeling van de nieuwe verkiezingssoftware loopt op schema, schrijft de Nederlandse Kiesraad. Het Digitaal Hulpmiddel Verkiezingen moet dit jaar klaar zijn en in 2024 voor het eerst worden ingezet bij de verkiezingen voor het Europees Parlement.