Tech

Houd jij van technische zaken, data, internet en ander nieuws? Dan is dit Tech nieuws overzicht zeker wat voor jou. Op deze pagina hebben wij al het Tech nieuws namelijk voor je op een rij gezet. Zo vind je hier bijvoorbeeld regelmatig nieuws over de nieuwste iPhones en ook Android toestellen, maar ook nieuws omtrent Social Media, Datacenters, Games en alle andere zaken. Zijn er bijvoorbeeld nieuwe slimme toestellen bedacht waar je in huis nog meer gemak van kunt hebben? Dan zullen wij dit in ons Tech nieuws overzicht opnemen zodat je altijd als eerste op de hoogte kunt zijn. Vanzelfsprekend doen wij er alles aan om onze overzicht zo up to date mogelijk te houden en de meeste interessante nieuwtjes als eerste weer te geven. Het enige wat jij dan nog hoeft te doen? Dat is klikken op een nieuwsitem van jouw interesse en lezen wat er allemaal te melden valt!

Voor iedereen het laatste Tech nieuws

Wij vinden het belangrijk dat je altijd snel en eenvoudig toegang tot het laatste en nieuwste Tech nieuws kunt hebben. Onze site is daarom zo ontwikkeld dat je zowel online als mobiel toegang tot ons nieuws overzicht kunt krijgen. Ook met een smartphone of tablet kun je dus onze nieuws berichten eenvoudig lezen en jezelf op de hoogte brengen van het laatste Tech nieuws. Waar je bent maakt niet meer uit, want zodra je met internet verbonden bent is er geen nieuwtje meer dat jou zal ontgaan.

 • Meer fabrikanten gaan laptops met 16:10-schermen maken
  by Julian Huijbregts on January 21, 2021 at 3:00 pm

  Meer fabrikanten gaan laptops uitbrengen met een 16:10-scherm. MSI werkt aan modellen met die schermverhouding, onder andere in de Creator-lijn en Acer stelt dat 16:10-schermen in dure modellen komen. ASUS hint op de komst van ZenBooks met 16:10-scherm.

 • [Premium] Laptopschermen worden weer hoger - De terugkeer van 16:10 en opkomst van 3:2
  by Julian Huijbregts on January 21, 2021 at 3:00 pm

  Steeds meer fabrikanten geven hun laptops weer een 16:10-scherm en ook het 3:2-formaat is in opkomst. Verschillende fabrikanten zeggen tegen Tweakers meer laptops met hoge schermen te gaan maken.

 • Pebble-oprichter komt met betaalde universele berichtendienst
  by Arnoud Wokke on January 21, 2021 at 2:05 pm

  De oprichter van Pebble, Eric Michigovsky, heeft een betaalde dienst voorgesteld die werkt met alle grote chatapps. De dienst moet berichten uit onder meer WhatsApp, Telegram, Slack, Discord en Apple iMessage combineren.

 • Linux werkt nu (vrijwel) volledig op Macs met M1-SoC
  on January 21, 2021 at 1:49 pm

  Begin deze week maakte de ontwikkelaar Corellium bekend dat er een Linux-port beschikbaar is gesteld voor Apple's Macs met de M1-system-on-a-chip. Het ging nog om bètasoftware. Chris Wade, de chief technology officer van Corellium, heeft onthuld dat het nu volledig functioneel is op de nieuwe Macs. De nieuwe versie is te vinden op GitHub. Nu moeten ook de usb-c-poorten op de Mac-apparaten werken, net als i2c en dart. Opstarten gaat via usb, voor netwerkmogelijkheden zul je een usb-c-dongle mo...

 • Nvidia Shield TV krijgt update en werkt nu met PlayStation 5 en Xbox Series X|S controllers
  on January 21, 2021 at 1:09 pm

  De Nvidia Shield TV en Shield TV Pro zijn wellicht de populairste Android TV mediaspelers op krijgen op regelmatige basis nog updates. In de Shield 8.2.2 software update wordt er ondersteuning toegevoegd voor de DualSense 5 controller van de PlayStation 5, alsook de vernieuwde Xbox controller die wordt meegeleverd bij de Xbox Series S en X consoles. De nieuwe controllers kunnen nu toegevoegd worden via Bluetooth. De Nvidia Shield wordt ook ingezet als gamingtoestel, voornamelijk via Nvidia's...

 • foobar2000 1.6.4 bèta 1
  by Bart van Klaveren on January 21, 2021 at 1:00 pm

  Versie 1.6.4 van foobar2000 is in ontwikkeling en de eerste bètarelease is uitgekomen. Deze populaire, lichte muziekspeler kan onder andere overweg met mp3, aac, ogg vorbis, flac, wav en wma, en beschikt over ondersteuning voor Replay Gain. Verder kan de speler verschillende formaten converteren, heeft het programma uitgebreide mogelijkheden om de tags aan te passen en kan de interface geheel naar eigen hand gezet worden. Daarnaast is het mogelijk om de functionaliteit met behulp van plug-ins uit te breiden. De changelog voor versie 1.6.4 ziet er vooralsnog als volgt uit: Changes in version 1.6.4:

 • Ventoy 1.0.33
  by Bart van Klaveren on January 21, 2021 at 12:58 pm

  Ventoy is een opensourceprogramma waarmee zelfstartende USB-sticks kunnen worden gemaakt. De manier waarop het dat doet, is echter anders dan vergelijkbare tools. De USB-stick hoeft slechts eenmaal geprepareerd te worden en daarna kunnen net zoveel ISO-bestanden op de stick geplaatst of aangepast worden als er ruimte is. Ventoy maakt zelf automatisch een bootmenu aan voor de aanwezige ISO-bestanden. Ondersteuning is aanwezig voor zowel UEFI- als legacy-boot en het is getest met meer dan 600 verschillende ISO-bestanden. Hieronder is de changelog voor deze uitgave te vinden. Changes

 • Microsoft laat mock-ups zien van Windows 10-menu's met nieuwe interface
  by Arnoud Wokke on January 21, 2021 at 12:57 pm

  Microsoft heeft mock-ups op GitHub gezet van hoe menu's in Windows 10 eruit komen te zien na een grote interface-update die eraan komt. De menu's laten ronde hoeken zien, in plaats van de hoekige menu's van de huidige Windows 10-versies.

 • 'Apple werkt aan VR-headset ter grootte van Oculus Quest'
  by Arnoud Wokke on January 21, 2021 at 12:52 pm

  Apple werkt aan een VR-headset die wat uiterlijk en functies betreft veel wegheeft van een Oculus Quest, meldt financieel persbureau Bloomberg. De headset moet volgend jaar al uitkomen, maar Apple verwacht geen hoge verkoopcijfers, aldus het persbureau.

 • R&d-afdeling OnePlus lijkt gefuseerd te zijn met die van OPPO
  by Arnoud Wokke on January 21, 2021 at 12:32 pm

  De r&d-afdeling van OnePlus is volgens een nieuw gerucht gefuseerd met die van OPPO. OnePlus bevestigt de stap niet, maar zegt wel dat 'sommige r&d-activiteiten' zijn ondergebracht bij OPLUS, de paraplu-onderneming van OnePlus en OPPO.