Wetenschap

Op het gebied van wetenschap nieuws is er natuurlijk altijd wel iets te melden. Zo zijn er veel onderzoeken, theorieën en feiten die je in ons nieuwsoverzicht terug kunt vinden op het gebied van allerlei zaken. Denk maar eens aan zaken die te maken hebben met het stijgen van de zeespiegel, het veranderen van het klimaat of dingen die te maken hebben met mogelijk leven in de ruimte. Met dit wetenschap nieuws overzicht houden we je geheel up top date omtrent alles wat met wetenschappelijke onderzoeken en feiten te maken heeft. Jij kunt daarbij heel eenvoudig klikken op de nieuwsberichten die aan worden geboden om deze te lezen. Anderzijds is het zo dat je vanaf onze nieuwsitems ook altijd nog andere gerelateerde nieuws items kunt vinden die wellicht ook interessant zijn voor jou om te lezen.

Altijd wetenschap nieuws te lezen

Om altijd op de hoogte te kunnen blijven van het laatste wetenschap nieuws hebben wij dit overzicht zo ingericht dat je ook mobiel eenvoudig ons nieuws kunt lezen. Wil je met een mobiele telefoon of tablet op de hoogte worden gehouden? Dan kun je direct op jou apparaat onze nieuwsberichten lezen zoals dit online ook mogelijk is. Uiteraard zorgen wij ervoor dat alles up to date blijft en dat je overal ter wereld de laatste nieuwtjes direct op je scherm te zien kunt krijgen. Met wetenschap nieuws stopt het nooit, want er zijn altijd wel weer ontdekkingen of andere zaken die de moeite waard zijn om kennis van te hebben.

 • Een mediterraan dieet is op zich gezond. Maar dan moet je wel het juiste kiezen
  by Jeannette Kras on November 29, 2022 at 6:00 pm

  Het mediterrane dieet staat nog altijd bekend als een van de gezondste eetpatronen ter wereld. Maar dan kun je maar beter voor de groene variant kiezen.  Want vooral wie vegetarisch eet volgens de mediterrane keuken zal een afname zien van het viscerale vetweefsel, ook wel orgaanvet genoemd. Dit vetweefsel zit rond de inwendige organen in Meer wetenschap? Lees de nieuwste artikelen op Scientias.nl .

 • Deze angstaanjagende tyrannosaurus is mogelijk de missing link in de evolutie van de T. rex
  by Jeannette Kras on November 29, 2022 at 2:45 pm

  Is eindelijk de ‘missing link’ van het dinorijk gevonden? Paleontologen ontdekten een directe voorouder van de befaamde Tyrannosaurus rex. Ze vonden de resten van een nooit eerder geziene tyrannosaurus, de Daspletosaurus wilsoni. Deze unieke dino met kleine hoorntjes rond zijn ogen kan mogelijk het mysterie oplossen rond de evolutionaire afstamming van de T. rex waar Meer wetenschap? Lees de nieuwste artikelen op Scientias.nl .

 • Medicinale wiet werkt niet: placebo-effect versterkt door positieve media-aandacht
  by Jeannette Kras on November 29, 2022 at 1:02 pm

  Cannabis als pijnstiller is sterk in opkomst. Zelfs in het puriteinse Amerika is medicinale wiet verkrijgbaar. Toch: het placebo-effect is groot. In veel cannabisstudies rapporteren mensen die placebo’s krijgen ongeveer dezelfde afname van pijn als degenen die echte cannabis nemen. Maar in de media krijgen deze studies toch veel aandacht, ongeacht de uitkomst, schrijven onderzoekers Meer wetenschap? Lees de nieuwste artikelen op Scientias.nl .

 • Het ultieme familieportret: Orion bereikt verste punt in zijn baan en maakt geweldige opnames van de maan én de aarde
  by Caroline Kraaijvanger on November 29, 2022 at 10:01 am

  Op één van de opnames lijkt er zelfs een eclips gaande te zijn en zien we de maan een groot deel van de aarde aan het zicht onttrekken. Het onbemande ruimtevaartuig Orion is bezig aan de ultieme testmissie. En deze voert het door de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie ontwikkelde ruimtevaartuig niet alleen naar de maan, maar ook Meer wetenschap? Lees de nieuwste artikelen op Scientias.nl .

 • Scheidsrechters zijn wél partijdig bij thuispubliek. Maar: zonder supporters verdwijnt thuisvoordeel
  by Jeannette Kras on November 29, 2022 at 7:32 am

  Iedereen die weleens een voetbalwedstrijd heeft bezocht, kent de term ‘thuisfluiter’ wel. Dit is een scheidsrechter die het thuisspelende team met zijn beslissingen bevoordeelt. Maar bestaat dit thuisvoordeel nog steeds als er geen publiek aanwezig is? De coronarestricties boden Britse onderzoekers in 2020 een unieke kans: ze konden onderzoek doen naar het effect van voetbalpubliek Meer wetenschap? Lees de nieuwste artikelen op Scientias.nl .

 • MRI-scan toont aan: overgewicht leidt mogelijk tot hersenschade bij kinderen
  by Jeannette Kras on November 28, 2022 at 6:03 pm

  Dik zijn is ongezond, zeker voor kinderen. Maar overgewicht is niet alleen schadelijk voor hun lijf, het blijkt zelfs in hun hersenen al zijn destructieve sporen na te laten. In de Verenigde Staten slaat de obesitasepidemie keihard toe. Ongeveer een op de vijf kinderen is daar zwaarlijvig. In Nederland was vorig jaar een kleine 16 Meer wetenschap? Lees de nieuwste artikelen op Scientias.nl .