Wetenschap

Op het gebied van wetenschap nieuws is er natuurlijk altijd wel iets te melden. Zo zijn er veel onderzoeken, theorieën en feiten die je in ons nieuwsoverzicht terug kunt vinden op het gebied van allerlei zaken. Denk maar eens aan zaken die te maken hebben met het stijgen van de zeespiegel, het veranderen van het klimaat of dingen die te maken hebben met mogelijk leven in de ruimte. Met dit wetenschap nieuws overzicht houden we je geheel up top date omtrent alles wat met wetenschappelijke onderzoeken en feiten te maken heeft. Jij kunt daarbij heel eenvoudig klikken op de nieuwsberichten die aan worden geboden om deze te lezen. Anderzijds is het zo dat je vanaf onze nieuwsitems ook altijd nog andere gerelateerde nieuws items kunt vinden die wellicht ook interessant zijn voor jou om te lezen.

Altijd wetenschap nieuws te lezen

Om altijd op de hoogte te kunnen blijven van het laatste wetenschap nieuws hebben wij dit overzicht zo ingericht dat je ook mobiel eenvoudig ons nieuws kunt lezen. Wil je met een mobiele telefoon of tablet op de hoogte worden gehouden? Dan kun je direct op jou apparaat onze nieuwsberichten lezen zoals dit online ook mogelijk is. Uiteraard zorgen wij ervoor dat alles up to date blijft en dat je overal ter wereld de laatste nieuwtjes direct op je scherm te zien kunt krijgen. Met wetenschap nieuws stopt het nooit, want er zijn altijd wel weer ontdekkingen of andere zaken die de moeite waard zijn om kennis van te hebben.

 • Mensenbloed als bouwmateriaal? Het leek een optie voor huizenbouw op Mars, maar wetenschappers hebben nu (gelukkig) een beter idee
  by Vivian Lammerse on March 24, 2023 at 5:59 pm

  In plaats van bloed en urine overwegen onderzoekers nu een mengseltje van buitenaards stof, aardappelzetmeel en een snufje zout, wat maar liefst twee keer zo sterk is als regulier beton. Dat we over enkele decennia op Mars zullen wonen, is allang geen vraagteken meer. Verschillende ruimtevaartorganisaties spelen al een tijdje met het ambitieuze idee om Meer wetenschap? Lees de nieuwste artikelen op Scientias.nl .

 • Archeologen treffen complete dierenriem aan op plafond van Egyptische tempel
  by Vivian Lammerse on March 24, 2023 at 4:01 pm

  Onder een dikke laag vuil en roet hebben onderzoekers prachtig gekleurde en uiterst zeldzame plafondschilderingen en inscripties aangetroffen. Deze zijn nu, na bijna 2000 jaar, weer in ere hersteld. De Tempel van Esna is een eeuwenoude tempel in Egypte, die gewijd was aan de goden Chnoem, Heka en Neith. De tempel staat bekend om de Meer wetenschap? Lees de nieuwste artikelen op Scientias.nl .

 • Recent door Nederlandse wetenschappers beschreven hersenaandoening treft mogelijk 18 procent van de Britten
  by Caroline Kraaijvanger on March 24, 2023 at 12:03 pm

  En daarmee komt de hersenaandoening niet alleen veel vaker voor dan gedacht, maar blijken veel mensen er ook – zonder dat ze dat zelf weten – onder te lijden. Dat stellen Britse onderzoekers in het blad PLOS ONE. Hun studie handelt over misofonie. Dit is een in 2013 door Nederlandse wetenschappers beschreven hersenaandoening waarbij specifieke Meer wetenschap? Lees de nieuwste artikelen op Scientias.nl .

 • Ruimtetelescoop Hubble ziet het weer op Jupiter en Uranus veranderen
  by Vivian Lammerse on March 24, 2023 at 9:56 am

  Elk jaar geeft meteoroloog Hubble beelden vrij van het ongewone weer op de buitenste planeten van ons zonnestelsel. En dit jaar is het bijzonder stormachtig. Kijk je mee? Sinds ruimtetelescoop Hubble in 1990 werd gelanceerd, houdt hij het weer op de buitenste planeten van ons zonnestelsel scherp in de gaten. Ondanks dat deze gasplaneten geen Meer wetenschap? Lees de nieuwste artikelen op Scientias.nl .

 • Nieuw ontwikkeld deeltje dat aan voeding toegevoegd kan worden, helpt mogelijk het omvangrijke ijzertekort de wereld uit
  by Vivian Lammerse on March 24, 2023 at 7:30 am

  Wereldwijd hebben zo’n 1,2 miljard mensen een tekort aan ijzer. Maar daar kan binnenkort misschien al iets aan worden gedaan. Want onderzoekers hebben een deeltje ontwikkeld dat mogelijk gebruikt kan worden om voeding met ijzer te verrijken. Steeds meer mensen eten tegenwoordig plantaardig. Hoewel dat aan de ene kant heel gezond is, heeft dit ook Meer wetenschap? Lees de nieuwste artikelen op Scientias.nl .

 • Groot gat op de zon gespot: kans op noorderlicht?
  by Tim Kraaijvanger on March 23, 2023 at 6:27 pm

  Op gloednieuwe beelden van de zon is de laatste dagen een eigenaardig zwart gat zichtbaar. Dit coronale gat is een gebied met een lage temperatuur, waaruit zonnewind stroomt. Het coronale gat is op dit moment tientallen keren groter dan de aarde. Het lijkt net alsof er een gat in de zon zit, maar dat is Meer wetenschap? Lees de nieuwste artikelen op Scientias.nl .